عمومی | مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور

جلسه هم اندیشی روز جهانی الاغ در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد

جلسه هم اندیشی روز جهانی الاغ در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه هم اندیشی روز جهانی الاغ با شرکت دکتر بنابازی معاون پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر میرزایی از بخش مدیریت پرورش موسسه و شماری از پرورش دهندگان این دام از استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، زنجان ، البرز، تهران از سوی انجمن مدیریت دامپروری آریا کوچ روستاک در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه جاری در سالن گفتگوی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.

دراین جلسه سخنرانی هایی در مورد "شیر الاغ مزیتی انکار ناپذیر" ، "پرورش کاربردی الاغ" خصوصیات دارویی محصولات الاغ " ،"مجموعه اقدامات قانونی و اداری برای تاسیس مزارع پرورش الاغ" مطرح شد.

در ابتدای جلسه مهندس لطفی پور عضو هیئت علمی بخش مدیریت پرورش مثل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ضمن سخنانی اظهار داشت: دو مقوله مهم در در مصرف شیر الاغ وجود دارد نخست اینکه می تواند جایگزین شیر مادرشود که دلیل آن شباهت آن با شیر انسان است، با توجه به ارزش اقتصادی شیر الاغ، سود حاصل از پرورش آن بیشتر از پرورش گاو است .

وی افزود: در تولید شیر این حیوان، کیفیت تولید، رعایت استاندارد های بهداشتی وهمچنین تولید در واحدهای صنعتی باید در نظر گرفته شود. در همین مورد کشور ترکیه با پرورش این حیوان شیر آن را به کشورهای اروپایی صادر می کند .

همچنین از شیر این حیوان تک سم  در ساخت مواد آرایشی و کرم ها بهره می برند و به عنوان داروی سیاه سرفه و زخم معده مورد استفاده قرار می گیرد.

مهندس لطفی پور در مورد نژادهای گوناگون این حیوان یادآور شد: در دنیا نژادهای مختلفی وجود دارد مانند: الاغ معمولی، الاغ بارکش و الاغ مینیاتوری. وی جایگاه سنتی، نیمه صنعتی و صنعتی را ازجایگاه های نگهداری این حیوان نام برد.

درادامه این جلسه دکتر فرشید باقریان در خصوص پرورش کاربردی الاغ ضمن سخنانی یادآورشد: این حیوان حدود ۵ هزار سال است که اهلی شده، پرورش این دام نیاز به هیچ تکنولوژی وارز بری خاصی ندارد و سود آور است، هدف این است که از شیر این حیوان به عنوان غذا دارو استفاده شود برای این منظور باید از اقلیمی که در آن هستید استفاده کنید و پرورش دهندگان باید در استان های خود اتحادیه های منطقه ایی تشکیل دهند، تا بتوانند موانع تولید را از سر راه بردارند و پرورش الاغ را به روش صنعتی تبدیل کنند.

در ادامه دکتر مهرداد شکیبا در مورد خصوصیات دارویی محصولات الاغ و مهندس محمود کیانزاد در خصوص مجموعه اقدامات قانونی و اداری برای تاسیس مزارع پرورش الاغ مطالبی بیان کردند و شرکت کنندگان در مورد چالش های موجود در مقوله پرورش الاغ و ایجاد تشکل های صنفی به تبادل اندیشه پرداختند.

روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور