سردیس بنیانگذار شبکه شتابنگاری ایران رونمایی شد
در پایان مراسم افتتاحیه اولین کنفرانس ملی دوام بتن، با حضور دکتر شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، جمع کثیری از حاضران در اولین کنفرانس ملی دوام بتن و همچنین خانواده مرحوم مهندس علیاکبر معینفر، از سردیس بنیانگذار شبکه ملی شتابنگاری ایران رونمایی شد.
در مراسم رونمایی از سردیس معینفر، مهندس اسماعیل فرزانگان رئیس شتابنگاری ایران با بیان اینکه مرحوم معینفر در گسترش شبکه شتابنگاری خدمات ارزندهای را داشتهاند، افزود: در حال حاضر حدود ۱۱۰۰ دستگاه شتابنگاری فعال در کشور وجود دارد که توصیههای مرحوم معینفر در این زمینه برای ما راهگشا بوده است.
وی با بیان اینکه با ارسال نامهای از سوی مهندس معینفر به رئیسجمهور زمینه برای خرید نسل جدید دستگاهها شتابنگار در کشور فراهم شد، خاطرنشان کرد: با این اقدام اولین گام برای نصب دستگاه شتابنگار نسل جدید در کشور فراهم شده است.
خاطرنشان میشود، مهندس معینفر متولد سال ۱۳۰۶ در تهران بود و بعد از تحصیلات عالیه خود در سال ۱۳۲۶، در سال ۱۳۳۰ در رشته مهندسی راه و ساختمان در دانشکده فنی تهران فارغالتحصیل شد و از سال ۱۳۳۲ در صنعت نفت آغاز به کار کرد. در سال ۱۳۳۸ از سوی "تاچی نایتو" استاد برجسته زلزله و طراح و سازنده برج توکیو به دانشگاه واسدا دعوت شد و در دوره کارشناسی ارشد مهندسی زلزله مشغول به تحصیل شد و در سال ۱۹۶۰ تحصیلات خود را به پایان رساند.
وی به دنبال زلزله بوئینزهرا در سال ۱۳۴۱ مقدمات تهیه کدهای زلزله در ایران را فراهم کرد و در سال ۱۹۶۵ میلادی به عنوان عضو افتخاری انجمن اروپایی مهندسی زلزله تحقیق و مطالعه در زمینه زلزله را ادامه داد.
مهندس معینفر همچنین طرح تهیه تاریخچه زلزلههای مخرب ایران که بعدا مبنای تهیه پهنهبندی زلزله ایران شد، پیشنهاد کرد و با همکاری پروفسور انبریزنر انجام شد و نتیجه این مطالعات در کتابی به نام "زلزلههای تاریخی ایران" ثبت شد.
وی همچنین در ایجاد شبکه ملی شتابنگاری کشور تلاش فراوانی کرد و یکی از خدمات بنیادین وی در زمان فعالیت در دفتر فنی سازمان برنامه و بودجه به شمار میرود و در تدوین آئین نامه زلزله ایران در دهه ۱۳۴۰ تلاشهای فراوانی صورت داد.
مهندس معینفر همچنین پیشگام تدوین بسیاری از آئیننامه و دستورالعملهای فنی است و علاوه بر استاندارد ۵۱۹، همکاری در تدوین آئیننامه بتن ایران را نیز شروع کرد. تدوین مقررات ملی ساختمان در وزارت مسکن از دیگر خدمات ارزنده وی به شمار میرود.
استاد معینفر یکی از فرزندان شایسته ایران پس از سالها حضور فعال و تلاش در عرصههای علمی کشور در دی ماه سال ۱۳۹۶ چشم از جهان فروبست.