تصویب منشور اخلاقی پژوهشهای زیستی دانشگاه مازندران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، منشور اخلاقی پژوهشهایزیستی دانشگاه مازندران مشتمل بر چهار بخش تعاریف و شیوهنامههای اخلاقی پژوهشهای مرتبط با انسان، حیوان و محیط زیست در ۱۱ ماده، ۷۴ بند و ۲۸ تبصره به تصویب هیات رییسه دانشگاه مازندران رسید.
براساس این گزارش، دکتر محمدحسین فاطمی معاون پژوهش و فنّاوری دانشگاه ضمن اعلام این خبر افزود: اخلاق زیستی با هدف حل چالشهای هنجاری پدید آمده از رهگذر پیشرفت علوم زیست شناختی ایجاد شده است.
دکتر فاطمی افزود: اساس مطالعات علومزیستی و پزشکی مبتنیبر شواهدی است که از راه پژوهش به دست میآید و رسیدن به نتایج معتبر و پیشرفت دانش زیستی و پزشکی، مرهون انجام پژوهش و مطالعه روی انسان، حیوان و دیگر موجودات است. بنابراین رعایت اصول و مقررات اخلاقی در پژوهشهای مزبور ضروری است.
معاون پژوهش و فنّاوری دانشگاه با بیان این مطلب که کمیته اخلاق زیستی دانشگاه مازندران با هدف نظارت بر این قبیل پژوهشها تشکیل شده است، اظهار داشت: این کمیته براساس اصول اخلاقی، مبانی و ارزشهای اسلامی- ملی با رعایت کرامتانسانی، حفظ حقوق حیوانات و محیطزیست، اقدام به تدوین منشور اخلاقی پژوهشهای زیستی نموده است.
دکتر فاطمی خاطر نشان کرد: این کمیته طرح نامههای ارایه شده را با الزامات مندرج در منشور تطبیق داده و در صورت عدم مغایرت، مجوز انجام پژوهش را صادر مینماید. اساتید، دانشجویان و کارشناسان دانشگاه موظفاند تمام تلاش خود را برای رعایت حداکثری مقررات منشور، قوانین و شیوهنامههای مرتبط بالادستی و مصوبات کمیته اخلاق زیستی دانشگاه بهکار گیرند.
معاون پژوهش و فنّاوری دانشگاه در پایان ضمن تقدیر و تشکر از زحمات اعضای کمیته اخلاق زیستی دانشگاه در تهیه و تدوین این شیوهنامه یادآور شد: اعضای کمیته اخلاق زیستی دانشگاه شامل دکتر اکبر حاجیزادهمقدم، دکتر ولی اله دبیدی روشن، دکتر اباصلت حسینزاده کلاگر، دکتر محمدجواد چایجی، دکتر باقر سیدعلیپور و دکتر زهرا محمودی می باشد.
روابط عمومی دانشگاه مازندران
امور رسانه های گروهی