عمومی | دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی فسا

آقای کاظم حکمت نفر اول رشته شعر طنز نهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ؛ انسانیت، حلقه واسط بین رشته‌های پزشکی و هنر است

به گزارش وب دا؛ کاظم حکمت دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی فسا که توانست در رشته شعر سپید و شعر طنز نهمین دوره جشواره سیمرغ رتبه نخست را کسب کند در گفت‌وگو با مفدا عنوان کرد: آشنایی من با ادبیات از دوران کودکی شروع می‌شود. از همان دوران با حمایت مادرم با ادبیات و شعر آشنا شدم. البته معتقدم استعداد نمی‌تواند تنها دلیل برای موفقیت باشد بلکه انگیزه و تلاش دو عامل اصلی در موفقیت هستند .

وی افزود: اگر بخواهیم در یک رشته‌ای موفق باشیم و در کنارش هم کار هنری خود را پیش ببریم نیاز به انگیزه داریم که در این مورد من انگیزه کافی را برای کار داشته‌ام .

حکمت در ادامه با اشاره به ارتباط بین رشته‌های علوم پزشکی با هنر گفت: شاید در ظاهر رشته‌های علوم پزشکی با هنر ارتباطی نداشته باشد اما از لحاظ درونی این دو بسیار به هم نزدیک هستند. درواقع هنر حلقه اتصالی برای تمایم رشته‌ها است .

دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره اینکه از انتخاب رشته پزشکی و ادامه کار هنری در کنار هم بسیار خوشحال هستم، گفت: یکی از بهترین تصمیماتی که در زندگی گرفتم انتخاب رشته پزشکی بود و اگر هم در کنار پزشکی رشته هنر را ادامه می‌دهم به این دلیل است که معتقدم حلقه اتصال بین پزشکی و هنر انسانیت است .

وی اظهار کرد: هنر و پزشکی هر دو برای نجات انسان‌ها تلاش می‌کنند و معتقدم جای علوم انسانی و هنر در میان رشته‌های پزشکی خالی است و از این طریق می‌توان تعهد، دغدغه، انسانیت و عمیق بودن را در میان متخصصان نهادینه کرد .

این دانشجوی فعال فرهنگی با اشاره به این موضوع که هنر باعث ارتباط موثر پزشک با بیمار می‌شود بیان داشت: معتقدم هنر باعث ایجاد تعامل موثر یک پزشک با بیمار می‌شود. روح انسان اهمیت فراوانی دارد اگر روح انسان برای ما مهم باشد قطعا کار درمانی برای انسان‌ها راحت می‌شود و هنر تنها راهی است برای اینکه بتوانیم روح خود را متعالی کنیم .

حکمت، هنر را باعث ایجاد تفکر در زندگی شخصی خود دانست و توضیح داد: هنر و سرودن شعر اولین کمکی که به من کرده است باعث شده است که دیدگاه عمیق‌تری پیدا کنم و در اصل تفکر را در من زنده کرده است. برای شاعر بودن باید فکر کرد و از کنار مسائل عمیق نباید به سادگی گذشت .

وی جشنواره بین‌المللی سیمرغ را یک اتفاق مهم و تاثیرگذار در کشور دانست و گفت: این جشنواره یک اتفاق بسیار مهم در میان جامعه دانشگاهی ایجاد کرده است و مطمئنم این جشنواره توانسته خلا ارتباطی بین رشته‌های پزشکی و هنر را پر کند .

دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی فسا افزود: در واقع جشنواره یک جرقه‌ای برای یادآوری مسائل مهمی است که در اطرافمان وجود دارد. جشنواره پیغام‌های زیادی دارد و اگر ضعف‌ها برطرف شود می‌توانیم این پیام‌های مهم در حوزه سلامت را به جامعه منتقل کنیم .

وی خاطرنشان کرد: در کل این دغدغه وزارت بهداشت در مورد هنر و ادبیات و تلیق آن با رشته‌های پزشکی و ارتقا فرهنگ سلامت از این طریق بسیار ارزشمند است .

این دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی فسا در ادامه پزشک متعهد را یک انسان متعهد و اخلاقی برشمرد و توضیح داد: یک پزشک متعهد باید در وهله اول یک انسان متعهد باشد و معتقدم دو عنصر تعهد و تخصص در رشته‌های علوم پزشکی دو عنصر جداناپذیر هستند .

حکمت افزود: پزشکی یک علم بی نهایت است و یک پزشک باید دارای اخلاقیات متعالی باشد و حریم بیمار و اسرار وی را حفظ کند و بتواند با رفتار و منش مناسب برخورد کند .

وی در پایان با اشاره به حمایت‌های خانواده و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا در ایجاد زمینه موفقیت خود یادآور شد: تمامی این موفقیت‌ها و رتبه‌هایی که به دست آوردم مدیون حمایتهای مادرم هستم و از ایشان تشکرمی‌کنم. همچنین از حمایت‌های دکتر نقدی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه و اساتیدم آقایان دکتر خالقی، دکتر جمشیدی و دکتر  غلامپور  تشکر می‌کنم .