نشست کارگروه تخصصی مشورتی آموزش عالی خراسان جنوبی
نشست کارگروه تخصصی مشورتی آموزش عالی خراسان جنوبی با حضور دکتر سید حسن هاشمی، نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف و رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی، و روسا و مسئولین دانشگاههای استان، پارک علم و فناوری، حوزه علمیه، بنیاد ملی نخبگان و جهاد دانشگاهی، در تاریخ ۳ بهمن ۱۴۰۳ در سالن شکوه شرق دانشگاه بیرجند برگزار شد.
در ابتدای جلسه، دکتر لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند، ضمن خوشامدگویی به دکتر هاشمی و روسا و مسئولین دانشگاههای خراسان جنوبی، یاد شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و شهدای مقاومت و امنیت را گرامی داشت. وی از همراهیهای دکتر هاشمی نماینده شهر بیرجند سپاسگزاری کرد و درخواست طرح توازن را مطرح کرد. این طرح هر ساله مبلغی از بودجه دانشگاهها از ردیف توازن به منابع استان تزریق میشود که دانشگاهها هیچ بهرهای از آن ندارند و این مشکل کل دانشگاههای تابعه وزارت علوم است.
دکتر لامعی همچنین به جشن شکوه بالندگی و جشن پنجاهمین سال تاسیس دانشگاه بیرجند که در خرداد سال آینده برگزار خواهد شد، اشاره کرد. وی افزود که امسال ۷۰ دانشجو با رتبه بین ۵۰۰ تا ۵۰۰۰ جذب دانشگاه شدهاند که در تاریخ دانشگاه بیسابقه است. همچنین، ۷ دانشجوی خروجی با رتبه بین ۱ تا ۵ داشتهاند که نشاندهنده نگاه کیفی به آموزش است. وی ابراز امیدواری کرد که این نشستها استمرار داشته باشد و موجبات تعالی و ترقی آموزش عالی را فراهم کند.
دکتر سید حسن هاشمی، نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف و رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی، در این نشست اظهار داشت که یکی از مهمترین برنامهها و اهداف تشکیل این نشستهای تخصصی مشورتی است. وی افزود که با کمک خرد جمعی و کارهای مشورتی میتوان کارهای تخصصی انجام داد و در سطح کشور کارهای بسیار فاخری شکل بگیرد.
دکتر هاشمی تاکید کرد که استان خراسان جنوبی استان علم و دانش است و با همکاری و همدلی میتوان در سطوح ملی و بینالمللی نقشآفرین بود. وی افزود که تلاش دارد جایگاه استان را در مجلس شورای اسلامی به جایی که باید برسد، با تلاش شبانهروزی ارتقا دهد. وی همچنین به اهمیت همدلی و همفکری در دستیابی به موفقیتها اشاره کرد و اظهار داشت که در زمینههای مختلف میتوان تلاش کرد و موفقیتهای بزرگی به دست آورد.
وی همچنین به اهمیت ایجاد کارگروهها و کمیتههای تخصصی اشاره کرد و اظهار داشت که در پروسه قانونگذاری نیز میتوان از نتایج این نشستها بهرهمند شد. به گفته وی، در لایحه بودجه امسال ۳۴ پیشنهاد قبل از تلفیق و ۱۸ پیشنهاد بعد از تلفیق داشتند که ۱۲ پیشنهاد به صحن مجلس آمد و این نشاندهنده اهمیت همکاری و همفکری است.
دکتر هاشمی همچنین از مسئولیت تجدیدنظر در سرفصلهای وزارت بهداشت خبر داد و اظهار داشت که نماینده کمیسیون در وزارت بهداشت است و در این زمینه نیز میتوان فرصتهای خوبی داشت. وی از اساتید دانشگاه خواست تا در این مسیر همکاری کنند و هر مشکلی که در حوزه آموزش عالی وجود دارد، مطرح کنند تا بتوان به نتایج خوبی دست یافت.
وی به ایجاد کمیته دیپلماسی آموزشی در دانشگاه بیرجند اشاره کرد و اظهار داشت که این کمیته میتواند دستاوردهای خوبی در حوزه دانشجویان خارجی و دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور داشته باشد. دکتر هاشمی همچنین تاکید کرد که پیشرفت در همدلی و ساختن نیروهای بومی بسیار مهم است و استان خراسان جنوبی از دیرباز به علم و دانش معروف بوده است.
در ادامه، روسا و مسئولین دانشگاههای استان، پارک علم و فناوری، حوزه علمیه، بنیاد ملی نخبگان و جهاد دانشگاهی مشکلات اساسی و خواستههای خود را مطرح کردند و در پایان، دکتر هاشمی جمعبندی نهایی را انجام داد.