همه چیز درباره ی افتادگی دریچه میترال قلب
یک
متخصص قلب و عروق گفت: پرولاپس دریچه میترال یکی از شایع ترین شکل بیماری دریچه قلب و یک ناهنجاری در بسته شدن دریچه میترال قلب محسوب می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکتر محمدحسین صیادی در گفتگو با سرویس علمی پژوهشی اخبار سلامت دانشگاه
با بیان اینکه این اختلال در خانمهای جوان تا میانسال، شایعتر از آقایان است افزود: نوعی از بیماری در مردان بالای ۵۰ سال دیده می شود و این مردان نسبت به زنان و جوانترها سه برابر بیشتر در معرض خطر نارسایی میترال (MR) شدید هستند .
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در این بیماری در اغلب موارد علامتی وجود ندارد، اما گاهی با علائم درد سینه (تیرکشنده، مبهم یا فشارنده) یا ناراحتی قفسه سینه،تپش قلب و اضطراب،احساس سبکی سر هنگام برخاستن از حالت نشسته یا خوابیده،خستگی و تنگی نفس همراه است.
وی تصریح کرد: علاوه بر علائم ذکر شده برخی از بیماران علایمی مانند: حملات پانیک،اضطراب، خستگی، طپش قلب، میگرن، افت فشارخون و سندرم روده تحریک پذیر
را نشان می دهند که به نظر می رسد به این بیماری ارتباطی نداشته باشد.
دکتر صیادی با اشاره به اینکه روش های پاراکلینیک برای تشخیص این بیماری الکتروکاردیوگرام و اکوکاردیوگرام می باشد گفت : علت این اختلال در بسیاری موارد ناشناخته است اما ممکن است با برخی بیماریهای مادرزادی قلب همراه باشد.
وی با بیان اینکه پرولاپس دریچه میترال اختلالی قابل پیشگیری نیست افزود: شدت پرولاپس دریچه میترال طیف وسیعی دارد،اما اغلب بیماران مبتلا به این بیماری بدون علامت هستند در حالی که برخی دیگر علایمی دارند که کیفیت زندگی آنان را تغییر می دهد و در کل معمولاً یک اختلال خوشخیم است که زندگی طبیعی را مختل نمیکند و امکان عوارض بسیار کم است و بیمار می تواند بدون هیچ دغدغه ای برای کار ، زندگی ، ازدواج و بارداری و خلاصه آینده خود برنامه ریزی کند.
به گفته وی خوشبختانه با پیشرفت پزشکی موارد شدید هم به راحتی قابل درمان بوده و این بیماران نیز می توانند برای یک زندگی طولانی مدت برنامه ریزی نمایند.