صنایع و واحدهای تولیدی از قانون جهش تولید دانشبنیان استفاده کنند
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، در جلسه توسعه زیست بوم نوآوری و اقتصاد دانش بنیان استان خراسان جنوبی، دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: صنایع و واحدهای تولیدی دارای واحد تحقیق و توسعه با استفاده از ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان میتوانند از مشوق و معافیتهای مالیاتی برخوردار شوند.
دکتر صالحی با اشاره به بند (ب) ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان اظهار کرد: بسیاری از تولیدکنندگان و کارآفرینان به دلیل نداشتن اطلاع کافی، از این قانون استفاده نمیکنند.
وی با بیان اینکه قانون جهش تولید دانش بنیان از دو سال قبل اجرایی شده و آییننامه آن دی ماه پارسال ابلاغ شده است، تصریح کرد: در قالب ماده ۱۳ این قانون، صنایع و واحدهای تولیدی دارای با یکی از واحدهای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی مرتبط، با اولویت استان محل استقرار، تفاهمنامه همکاری منعقد میکنند.
معاون پژوهشی وزیر علوم ادامه داد: قراردادهای تحقیق و توسعه مربوط با این تفاهمنامهها، مشمول مزایای طرح شده در بند «ب» ماده ۱۱ این قانون نیز میشود.
وی اضافه کرد: بر اساس ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان، هر شرکت دولتی یا خصوصی که با دانشگاه قرارداد تحقیق و توسعه منعقد کند مشمول مشوق مالیاتی میشود.
دکتر صالحی تصریح کرد: معادل هزینههای انجام شده برای تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی در نظر گرفته میشود.
وی تاکید کرد: آنچه مهم است اینکه صنایع استان خراسان جنوبی با اداره کل امور مالیاتی به تفاهم برسند همچنین نسبت به برگزاری کارگاه آموزشی برای کارشناسان و مجموعه برای اجرای این قانون برنامه ریزی میشود.
معاون پژوهشی وزیر علوم عنوان کرد: تاکنون ۹۳۱ پروژه به ارزش ۴۲ هزار میلیارد ریال در قالب این قانون بین شرکتها و دانشگاهها منعقد شده که تاکنون حدود ۱۴ هزار میلیارد ریال از این قانون استفاده شده است.
وی یادآور شد: امسال مجموع مالیات هزار و ۳۰۰ همت برآورد شده که اگر یک درصد آن یعنی ۱۳ همت به این مهم اختصاص یابد ظرفیت بسیار عظیمی خواهد بود در حالیکه مجموع قرارداد شرکتها با دانشگاهها هفت همت است و به درستی از این قانون استفاده نشده است.
وی گفت: از آنجاییکه این قانون جدید و نوپا است تاکنون در مجموع ۱۲۶ پروژه به دانشگاهها آمده که حدود ۹۰ درصد آن تایید شده است.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی استفاده از این قانون در حد صفر بوده است گفت: تاکنون تنها شرکت آیدا سرام کویر توانسته با استفاده از بندهای دیگر قانون یعنی خارج از دانشگاه، از این ظرفیت استفاده کند.
به گفته وی؛ طرحهایی که نظاممند، نوآورانه و فناورانه باشند میتوانند از ظرفیت ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان برخوردار شوند.
حمایت از تولید کنندگان و سرمایه گذاران استان ضروری است
همچنین در این نشست؛ سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه لازمه جهش تولید حمایت از بخش خصوصی است، ادامه داد: بازدید میدانی و برگزاری جلسات با بخش خصوصی به صورت مداوم استمرار خواهد داشت.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: پروازهای منظم نیز در حوزه اقتصادی اثرات مهمی دارد لذا تقویت پروازها و توسعه شرایط فرودگاه از اولویتهای استان است، زیرا در جذب سرمایهگذار این مسئله حائز اهمیت بوده و موجب تحول خواهد شد.
هاشمی ادامه داد: ارتباط دانشگاهها با بخشهای اقتصادی از جمله معادن، صنایع و کشاورزی موجب توسعه میشود که متاسفانه الان در استان این امر مغفول مانده است.
وی گفت: رشد اقتصادی از بروز آسیبهای اجتماعی جلوگیری میکند لذا توجه به امور کارگران ضروری بوده و فعالان بخش خصوصی باید به این موضوع توجه کنند.
به گفته وی؛ حفظ کارگر از جذب بیکار مهمتر است، لذا فعالان اقتصادی باید با تلاش در این زمینه اهمیت دهند.
استاندار بر اجرای طرحهای مطالعاتی و تحقیقاتی ظرفیتهای استانی تاکید کرد و گفت: اساتید و دانشجویان نخبه در استان ظرفیت مهمی برای تحقق این موضوع هستند.
هاشمی خاطرنشان کرد: حوزه اقتصادی بر نشاط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی اثر گذار است لذا نباید چراغ خانه کارگر خاموش شود.
وی متذکر شد:دستگاههای اجرایی باید با نگاه حمایتگرانه، قوانین را تسهیل کنند و در کنار دفاع از کارگران حامی سرمایه گذاران نیز باشند.