عمومی | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

غذاها را قبل از مصرف مجدد تا ۱۰ دقیقه حرارت دهید

رئیس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به بیان چند نکته مهم برای جلوگیری از مسمومیت با مواد غذایی پرداخت و گفت: بهتر است غذاهای پخته شده در کوتاه‌ترین زمان بعد از پخت مصرف شود.

علیرضا اجرایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اهمیت سلامت غذا و رعایت نکات مهمی که می‌تواند به پیشگیری از مسمویت با غذا کمک کند، اظهار کرد: نکته مهم نگهداری غذا در یخچال بلافاصله بعد از پخت آن است، به طوری که غذای پخت شده نباید بیش از حداکثر دو ساعت در دمای محیط بماند، زیرا این امر امکان فساد غذا را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه غذای پخته شده حتما باید در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد در یخچال نگهداری شود، افزود: مدت زمان نگهداری انواع غذا در یخچال نیز بسته به مواد اولیه‌ای که در پخت آنها به کار رفته متفاوت است، اما توصیه می‌شود غذایی که در یخچال قرار دارد، در کوتاه‌ترین زمان مصرف شود.

رئیس گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به اهمیت رعایت شرایط استاندارد برای گرم کردن مجدد غذایی که در یخچال بوده نیز اشاره و اظهار کرد: حتما باید مواد غذایی به صورت کامل مغز پخت شود و تمام قسمت‌های غذا حرارت را به میزان مناسب دریافت کند.

اجرایی حداقل دمای مناسب برای گرم کردن غذاها را ۷۲ درجه سانتی‌گراد اعلام کرد که باید بسته به نوع مواد غذایی بین یک تا ۱۰ دقیقه این حرارت دهی تداوم داشته باشد و عنوان کرد: البته برخی میکروب‌ها هم هستند که در دمای بالاتر از بین می‌روند.

وی خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر برای سالم بودن غذا، خرید مواد اولیه مورد نیاز پخت و پز از مراکز معتبر و مورد تایید مراکز بهداشت است. بگونه‌ای که مواد غذایی بسته‌بندی شده حتما باید دارای نشان سیب سلامت، پروانه ساخت و یا شناسه نظارت، تاریخ تولید و انقضا، آدرس محل تولید و مشخصات موادی که در آن به کار رفته باشد.

به گفته رئیس گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، برخی از اقلام مواد غذایی نیز فله‌ای هستند که حتما باید از مراکز فروش تحت نظارت مراکز بهداشت تهیه شود، در غیر این صورت اگر مشکل بهداشتی و یا عدم سلامت در آنها وجود داشته باشد قابل پیگیری نخواهد بود.

وی با بیان اینکه برخی از مواد غذایی و خوراکی‌ها وارداتی هستند، یادآور شد: برای این مواد نیز حتما باید برچسب اصالت کالا که مجوز و تاییدیه وزارت بهداشت برای واردات آن کالا است، بر روی محصول وجود داشته باشد.

اجرایی با بیان اینکه بازرسین مراکز بهداشت به صورت مستمر نظارت بر مراکز عرضه مواد غذایی را بر عهده دارند، گفت: مردم نیز اگر در مراکز فروش مواد غذایی تخلفی و یا کالایی که وضعیت سلامت آن مشخص نیست را مشاهده کردند، می‌توانند با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند تا در اسرع وقت رسیدگی لازم به عمل آید.