ویروس اچ آی وی قابلیت درمانی دارد و کنترل می شود
دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در برنامه زنده رادیویی گفت:
خوشبختانه با پیشرفتهای پزشکی امروزه ویروس اچ آی وی قابلیت درمانی دارد و میتوان آن را کنترل کرد.
وی در خصوص پیشگیری از ایدز و راههای درمان آن گفت: یکی از روزهای بسیار مهم در تقویم سلامت دنیا روز جهانی ایدز مصادف با اول دسامبرو ۱۱ آذر میباشد و ما باید آگاهی بخشی علمی را در این زمینه افزایش دهیم.
به گفته وی راههای انتقال این ویروس اعتیاد ،تزریقی ، رابطه جنسی محافظت نشده است و در گذشته نیز از طریق خون و همچنین انتقال از مادر آلوده به جنین انتقال می یافت.
وی تاکید کرد: این بیماری از طریق ارتباطات اجتماعی مانند بزاق دهان ، شرکت در مهمانی ، تعریق ، سوار شدن در اتوبوس و تاکسی، استفاده از قاشق و چنگال قابلیت انتقال را ندارد.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه تاکید کرد: خیلی مهم است انگ اجتماعی ویروس اچ آی وی از بین برود .
دکتر حسین بیگلری گفت خوشبختانه با اقدامات مناسب وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز بهداشت با راهاندازی مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری اقدامات خوبی در جهت اطلاع رسانی جامعه ، در دسترس قرار دادن وسایل پیشگیری و آگاه سازی خانواده ها صورت گرفته است.
وی یادآور شد بیماری اچ آی وی مثل سابق نگران کننده نیست و امروزه درمانهای ضد ویروسی کشف شده به صورت رایگان در اختیار افراد مبتلا قرار داده میشود تا فرد مبتلا زندگی طبیعی داشته باشد و چنانچه فرد مبتلا درمانهای ضد ویروسی را دریافت کند قابلیت انتقال ویروس به دیگران وجود ندارد و فرد میتواند زندگی طبیعی خود را داشته باشد.
دکتر بیگلری افزود: مرکز مشاورههای بیماریهای رفتاری تحت پوشش مراکز بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی آزمایشات را به صورت کاملاً محرمانه و رایگان در اختیار متقاضیان قرار میدهند.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه گفت: حق دسترسی به خدمات برای پیشگیری و درمان به عنوان یک انسان در جامعه محفوظ است اگر فرد مبتلا تحت پوشش مراکز بیماریهای رفتاری قرار بگیرد به افراد خانواده هم آموزشهای لازم داده خواهد شد.
به گفته وی تمکین به درمان های ضد ویروسی باعث می شود که بار ویروس درخون نزدیک به صفر شود ، قدرت انتقال بیماری از بین برود ، فرد بتواند مانند بقیه افراد جامعه زندگی کند ، تحت مراقبت و ادامه درمان مناسب حتی ازدواج کند و فرزند سالم داشته باشد.
دکتر بیگلری با بیان اینکه درمان ضد ویروسی در امر کنترل بیماری اچ ای وی به عنوان اصلی ترین روش پیشگیری از انتقال بیماری معرفی شده است گفت: بایستی تلاش شود تا فردیکه دارای رفتارهای پر خطر بوده است ، بدون انگ و داوطلبانه جهت انجام تست اچ ای وی به مراکز مشاوره مراجعه نماید.
وی با بیان اینکه کسی که خون اهدا میکند از نظر اچ آی وی، هپاتیت و سایر بیماریهای مرتبط پالایش و ارزیابی میشود گفت: یکی از بهترین و ارزندهترین اقدامات فعلی، پالایش بسیار خوب خون های اهدایی است .
به گفته وی در تمام مراکز مشاوره بیماریهای پوشش وزارت بهداشت تستهای سریع انجام اچآیوی وجود دارد و اگر فردی رفتار پر خطری داشته است میتواند به این مراکز مراجعه کنند و مشاورین متبحر و دوره دیده ضمن مشاوره در صورت لزوم همزمان تست اچ آی دی هم انجام می دهند .
گفتنی است در شهرکرمانشاه دو مرکز مشاوره رفتاری کاملا محرمانه و رایگان با اصول مراقبتهای بهداشتی توسط مشاوره ارائه خدمات میکنند.
- مرکز شماره یک میدان فاطمیه ، انتهای خیابان پزشکان ، پشت ساختمان مرکز بهداشت استان
- مرکز شماره دو مرکز خدمات بهداشتی درمانی در خیابان تعاون ، جنب مرکز بهداشتی درمانی به متقاضیان ارائه خدمات می نماید.