نزدیک به ۷۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری و درمان هستند
وبدا؛ عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ بررسی اپیدمیولوژیک روند ۱۰ ساله سرطانهای شایع در چهارمحال و بختیاری انجام و ترجمان دانش نتایج این طرح را در نشست خبری ارایه نمود.
به گزارش وبدا، دکتر علی احمدی اظهار داشت: بر اساس بررسیهای انجام شده سرطان پوست، سرطان پستان، سرطان معده، کولون یا روده بزرگ و پروستات از سرطانهای شایع در استان است.
به گزارش وبدا، دکتر علی احمدی اظهار داشت: بر اساس بررسیهای انجام شده سرطان پوست، سرطان پستان، سرطان معده، کولون یا روده بزرگ و پروستات از سرطانهای شایع در استان است.
احمدی اضافه کرد: میانگین سن ابتلا بیماران سرطانی در چهارمحال و بختیاری ۵۹ سال اعلام شده که ۵۷ درصد آنان را گروه سنی ۳۰ تا ۶۵ سال تشکیل میدهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بر اساس بررسیهای انجام شده سرطان پوست، مثانه، پروستات و کولورکتال در مردان استان شایع است، عنوان کرد: سرطان سینه، تیروئید، پوست، کولورکتال و سرطانهایی با منشا نامشخص در زنان چهارمحال و بختیاری شایع است.
وی بیان کرد: سالانه ۱۰ تا ۱۲ درصدی موارد ابتلا به سرطان در چهارمحال و بختیاری افزایش دارد که شبیه الگوی کشوری است.
احمدی با بیان اینکه سرطان سینه در چهارمحال و بختیاری افزایش ۱۴ درصدی در این استان دارد، تصریح کرد: آشنا نمودن خانمها با علائم و افزایش درک خطر و شرکت در غربالگری در پیشگیری از این بیمار مهم است.
استاد تمام اپیدمیولوژی دانشگاه علومپزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت تشخیص زودرس سرطان، اظهار داشت: شناسایی تودههای با قطر کمتر از ۱۰ میلیمتر احتمال بقا و زنده ماندن بالای ۹۰ درصد بیماران را دارد.
وی یادآور شد: خودآزمایی سینه در سن ۲۰ سالگی از دهه دوم و سوم مراجعه به پزشک و حداقل هر سه سال یکبار و از ۴۰ سالگی به بالا مراجعه سالیانه به پزشک از دهه ۴۵ تا ۵۰ سالگی ماموگرافی باید انجام شود.
احمدی تاکید کرد: تغییر در عادات دفع، یبوست، اسهال غیر طبیعی به مدت طولانی، عدم بهبودی زخمها در طولانیمدت، خونریزی و ترشح غیر طبیعی، احساس توده و برآمدگی در هر نقطه بدن به خصوص سینه، اشکال در بلع و هضم غذا، تغییر در رنگ و اندازه زگیل و خالها، استفراغ، سرفه خونی، گرفتگی صدا به مدت طولانی، بی اشتهایی، کاهش وزن از علائم هشدار دهنده سرطان است.
عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه شرکت مردم در غربالگریها در شناسایی زودرس سرطان اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: افزایش سواد سلامت، کاهش مواجهه با عوامل سرطانزا و عوامل خطر؛ شناسایی به موقع بیماران در درمان این بیماری موثر است.
وی افزود: ترویج سبک زندگی سالم، پیشگیری از چاقی، داشتن تحرک، استفاده از وسایل حفاظت فردی در برابر تابش خورشید مانند کلاه لبه دار، عینک و کرم، مصرف سبزیجات و میوه و اجتناب از مصرف الکل، چای داغ، سیگار، تریاک، مصرف بی رویه غذاهای سرخ شده و فست فود، دودی و نمک دار از عوامل کاهش سرطان است.
احمدی با بیان اینکه قریب به ۷۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری و درمان هستند، عنوان کرد: شناسایی این بیماریها در مراحل اولیه و خوشخیم؛ بقا بیماران را بیشتر و نزدیک ۹۰ درصد می کند اما اگر دیر تشخیص داده شوند بقای عمر افراد پایین و بار مالی زیادی را با شیمی درمانی و رادیو تراپی به دنبال دارد.
مجری مطالعه کوهورت سلامت و بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علومپزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تنها ژنتیک عامل بیماری سرطان نیست، خاطرنشان کرد: سرطان یک بیماری مزمن و چند عاملی است که با رشد بیرویه و غیر قابل کنترل سلولهای بدن شروع میشود و عوامل محیطی و سبک زندگی از فاکتورهای ژنتیک و ارثی در شیوع سرطانها اثرگذارتر است.
گفتنی است: هشتمین نشست خبری ترجمان و تبادل دانش دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با محوریت ارائه طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۳ برگزار شد.
گفتنی است: هشتمین نشست خبری ترجمان و تبادل دانش دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با محوریت ارائه طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۳ برگزار شد.