عمومی | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک عامل بی دفاعی بدن در برابر میکروب ها / هفته آگاه سازی داروهای آنتی میکروبیال


رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو : پدیده مقاومت میکروبی از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از ۱۰ تهدید اصلی سلامت مطرح شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکتر وریا رحیمی عنوان کرد: از استراتژیهای اصلی برای مقابله با معضل مقاومت میکروبی می توان به آموزش و فرهنگ سازی جوامع در ارتباط با پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها و بهبود و تقویت موازین بهداشت و سلامت همگانی می باشد.

به گفته وی پیشگیری از انتقال عفونت در سطح جامعه و در حین ارائه خدمات بهداشتی-درمانی ، تقویت نظامهای مراقبت در زمینه پایش میزان مقاومت میکروبی و میزان مصرف داروهای آنتی‌میکروبیال، بهینه سازی مصرف داروهای ضدمیکروبی و حمایت از تحقیقات کاربردی از دیگر استراتژیهای توصیه شده در این خصوص هستند.

رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و دارو گفت: به منظور تقویت برنامه‌های آموزش و اطلاع رسانی، از سوی مراجع بین‌المللی، هر ساله تاریخ ۱۸ الی ۲۴ نوامبر (۲۸ آبان لغایت ۴ آذر) به عنوان هفته جهانی اطلاع رسانی در زمینه مقاومت میکروبی اعلام شده است.

دکتر رحیمی تصریح کرد: شعارهای سال مقاومت میکروبی را "میکروب‌های مقاوم به دارو قابل دیدن نیستند ولی مبتلایان به آنها قابل مشاهده‌اند" و "با پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها، از مقاوم شدن میکروب‌ها جلوگیری کنیم" عنوان کرد.

وی در ادامه نامگذاری روزهای هفته آگاه سازی داروهای آنتی میکروبیال را در سال ۱۴۰۳ به شرح زیر اعلام کرد:‏
دوشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۸ مشارکت همگانی برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی
سه‌شنبه ۱۴۰۳/۸/۲۹ مدیریت پسماند برای حفاظت محیط زیست از میکروب‌های مقاوم
چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ پیشگیری از عفونت، پیشگیری از مقاومت میکروبی
پنج‌شنبه ۱۴۰۳/۹/۱ دامپزشکی و مصرف مسئولانه برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی
جمعه ۱۴۰۳/۹/۲ مصرف منطقی برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی
شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ رسالت رسانه برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی
یکشنبه ۱۴۰۳/۹/۴  پژوهش و فناوری برای حفظ اثربخشی داروهای ضدمیکروبی