عمومی | دانشگاه علوم پزشکی گلستان

خیرین سلامت گلستانی، پیشرو در مشارکت‌های خیرخواهانه در حوزه سلامت کشور

آیین افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت شهری شماره ۹ گرگان و آزمایشگاه رفرانس استان و پایگاه اورژانس ۱۱۵ در شهرک جامی شهر گرگان با حضور ‏دکتر شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع خیرین سلامت کشور، دکتر ‏زنگانه استاندار گلستان، مهندس سنگدوینی نماینده مردم شریف گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی، حجت ‏الاسلام والمسلمین حاج آقا لیوانی رئیس مجمع خیرین سلامت گلستان، دکتر ابراهیمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ‏گلستان و سایر مدیران استانی و کشوری برگزار شد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در سال‌های اخیر کمبود پرستار موجب شده، هر پرستار مسوولیت چند نفر را انجام دهد.‏ به علت کمبود پرستار در بیمارستان ها، به جامعه پرستاری فشار زیادی وارد شده و برای حل این مشکل، جذب ۲۵ هزار پرستار جدید در دستور کار قرار گرفته و اصلاح میزان ساعت اضافه کار پرستاران هم در اولویت مجلس و دولت بوده و در این زمینه با توجه به سطح پایین مبلغ پرداختی، این مقدار چند برابر افزایش داشته است.
حسینعلی شهریاری افزود: سال گذشته مجمع خیرین سلامت کشور ۵۰۰۰ میلیارد تومان کار خیر انجام داده اند و در ۶ ماه اول امسال خیرین استان گلستان بیش از ۵۳ میلیارد تومان که تقریباً ۱۰۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است و کار خیر انجام داده اند. علی رغم مشکلات اقتصادی در کشور کمک های خیرین در کشور رشد داشته است و این نشان دهنده همت مردم عزیز است که وقتی احساس می کنند دولت نیاز به کمک دارد خودشان وارد صحنه می شوند و کمک می کنند.
رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشارکت خیرین در احداث چنین مراکز جامعی گفت: انجام بدون منت کار، توسط خیرین، ارزشمند است و نیاز است مجمع خیرین سلامت را مشابه یک وزارتخانه بشناسیم تا یک باری را از دوش دولت بردارند.
استاندار گلستان گفت: خیرین استان در بخش سلامت کمک هزار میلیارد ریالی داشتند که جزو استان‌های پیشرو در کشور هستیم.
علی‌محمد زنگانه افزود: ۱۱ هزار میلیارد ریال برای اقدامات عمرانی و اجرای پروژه‌های ناتمام و تجهیز فضاهای بهداشتی و درمانی استان هزینه شده است از جمله: راه‌اندازی جراحی قلب باز در ۲ بیمارستان دولتی گرگان و گنبدکاووس، راه‌اندازی مرکز ناباروری سطح ۲ در گرگان و گنبدکاووس و تجهیز مرکز ناباروری سطح سه در گرگان، هزینه بیش از ۴۰۰ میلیارد ریالی برای تجهیز و تعمیر آمبولانس‌ها نیز در حوزه بهداشت و درمان استان انجام شد.
زنگانه بیان کرد: در حوزه سلامت ۵۸ درصد جمعیت استان معادل یک میلیون و ۱۶۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند که ۸۳ درصد این جمعیت هیچ حق بیمه‌ای پرداخت نمی‌کنند و تعداد بیماری‌های خاص تحت صندوق بیماری‌های خاص از پنج به ۱۰۷ بیماری افزایش یافته و منجر به آورده ۵۰۰ میلیارد ریالی برای استان شده است.
دکتر ابراهیمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان نیز گفت: در مرکز خدمات جامع سلامت شهری شماره ۹ گرگان خدمات سطح یک سلامت از جمله پزشکی، دندانپزشکی، مراقبت مادر باردار، نوزاد، بهداشت روان و تمام خدمات بهداشتی و سلامت سطح یک در ۲ طبقه ارائه می شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان افزود: این مرکز به عنوان آزمایشگاه جامع استان می باشد که در یک طبقه آزمایشگاه مرجع تشخیص طبی استان در طبقه دیگر آزمایشگاه مرجع منطقه ای تشخیص بیماری های سل و در طبقه بعدی آزمایشگاه مرجع تشخیص مولکولی استان مستقر شده که PCR آنفولانزا، کرونا، آزمایشهای هورمونال، ایمونولوژی و... در این مرکز انجام می شود و تمام نمونه ها از سطح استان جمع آوری و با بهترین تجهیزات در اسرع وقت و در کمتر از ۲۴ تا ۴۸ ساعت پاسخ آزمایشات داده خواهد شد. همچنین در طبقه همکف این مرکز اورژانس ۱۱۵ نیز استقرار دارد.