عمومی | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

پیشگیری از کچلی (درماتوفیتوزیس) مقاوم به درمان


یک متخصص قارچ شناسی پزشکی گفت: درماتوفیتوزیس (کچلی) بیماری قارچی پوست ، مو و ناخن در انسان و عفونت نواحی جلدی حیوانات است که مسری است و انتقال آن از طریق تماس مستقیم یا غیرمستقیم صورت می‌گیرد.

دکتر علی میکائیلی در گفتگو با سرویس علمی ، پژوهشی اخبار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه متاسفانه این قارچ اخیرا انتشار وسیعی در جهان دارد و بسیار مقاوم به درمان است گفت: اغلب‌ زمان درمان طولانی و عود مجدد این بیماری بسیار شایع است بنابر این پیشگیری از ابتلا به این گونه قارچ بیماری زای پوستی، بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه اکنون به شکل جهانی اشکالی از گرفتاری کچلی بدن(Tinea Corporis) و کچلی کشاله ران(Tinea Cruris) مقاوم به درمان شایع شده است که عامل آن "ساختمان قارچ ترایکوفایتون ایندوتینه آ" می باشد.

وی با بیان اینکه این قارچ از طریق تماس‌ پوستی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از مکان‌هایی چون استخرها، سالن های ورزشی، آرایشگاه‌ها قابلیت انتقال دارد ، بر شست‌وشوی مناسب بدن پس از استفاده از این مکان ها تاکید کرد.

دکتر میکائیلی همچنین با تاکید بر اینکه خود درمانی در این خصوص باعث طولانی شدن درمان می گردد افزود: در صورت ابتلا، تشخیص آزمایشگاهی و شروع درمان به موقع و پرهیز از خود درمانی در سرعت بهبودی بسیار موثر هستند.

این پزشک متخصص توصیه کرد: مبتلایان به این بیماری حتماً پس از بهبودی جهت پیشگیری از ابتلای مجدد، لباس های زیر و در تماس با پوست آلوده را با آب با دمای نزدیک به ۹۵ درجه بشویند.