نخستین گردهمایی دانشآموختگان دانشکدگان علوم دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی
دانشگاه تهران
، گردهمایی دانشآموختگان
دانشگدگان علوم
دانشگاه تهران با حضور دکتر محمود کمرهای، معاون آموزشی و رئیس هیات مدیره بنیاد حامیان دانشگاه تهران، دکتر علی مقاری، سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه، دکتر رضا عامری، رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران و همچنین جمع کثیری از دانشآموختگان ادوار مختلف این دانشکدگان، ۱۴ آبانماه جاری در سالن شهید دهشور دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر عامری در این نشست، دانشآموختگان را فرزندان و سرمایههای معنوی دانشگاه تهران برشمرد و گفت: «دانشآموختگان دانشگاه تهران و دانشکدگان علوم در اقصی نقاط جهان منشا خدمات علمی و باعث افتخار دانشگاه بوده و هستند.»
این استاد دانشگاه با اشاره به برگزاری آئین نودمین سال تاسیس دانشگاه تهران افزود: «دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور طی ۹۰ سال، خدمات علمی و فرهنگی بسیاری به کشور ارائه کرده است. این دانشگاه همواره منشا مهم تحولات کشور در تمامی عرصههای فرهنگی، علمی، سیاسی و اجتماعی بوده است.»
دکتر عامری با بیان اینکه دانشآموختگان سرمایههای معنوی و فرزندان معنوی دانشگاه هستند، اظهار داشت: «دانشگاهها در همه جای دنیا یک ارتباط مستمر و نظاممند با دانش آموختگان خود دارند. آنان به تعبیری پایه اتکای دانشگاه هستند. حتی در برخی نظامهای رتبهبندی همچون شانگهای، رابطه دانشآموختگی افراد در رتبه دانشگاهشان موثر است؛ به این ترتیب که اگر دانشآموختهای یک جایزه بینالمللی دریافت کند در ارتقای رتبه دانشگاهش تاثیر خواهد داشت.»
رئیس دانشکدگان علوم در بخش دیگری از سخنان خود، هدف از برگزاری این گردهمایی را تاسیس انجمن دانشآموختگان دانشکدگان علوم عنوان کرد و گفت: «مهمترین هدف این انجمن، استفاده از تجارب دانشآموختگان برای ارتباط دانشگاه با جامعه، صنعت و کارآفرینی خواهد بود. ارتباط بین دانشکدگان و دانشآموختگان و بهرهگیری از نظرات و تجارب آنان در فعالیتهای دانشگاه، همچنین فراهم آوردن امکان همکاری و همافزایی ظرفیتهای دانشآموختگان در راستای حل مشکلات کشور و ارتقای سطح علم و فناوری در علوم پایه، از دیگر اهداف این انجمن خواهد بود.»
رئیس دانشکدگان علوم ضمن اشاره به تغییر نسل و متعاقباً تغییر کارکرد دانشگاه گفت: «در دانشگاههای نسل سوم علاوه بر آموزش و پژوهش، تبدیل ایده به ثروت، فناوری و نوآوری محور فعالیتهای دانشگاه است. در تحقق این کارکرد، دانشآموختگان میتوانند نقش موثری داشته باشند.»
دکتر عامری در پایان با قدردانی از کمکهای خیرین اظهار امیدواری کرد که دانشکدگان علوم دانشگاه تهران در آینده، بیشتر از اقدامات خیرین بهرهمند شود.
در ادامه این گردهمایی، دکتر مجید حمزهلو، از اعضای موسس انجمن دانشآموختگان و مدیرعامل بنیاد حامیان دانشکدگان علوم، دکتر مرتضی پرهیزگار از اعضای موسس انجمن دانشآموختگان دانشکدگان علوم ضمن معرفی اساسنامه انجمن، درباره اهمیت تشکیل آن سخنانی ایراد کردند. همچنین دکتر حوری سپهری، استاد پیشکسوت، حامی و دانشآموخته دانشکدگان علوم، درباره اهمیت تشکیل این انجمن سخن گفتند. در پایان نماینده بنیاد نیکوکاری جمیلی، آمادگی این بنیاد را بر حمایت از دانشکدگان علوم و علوم پایه اعلام کرد.
گفتنی است نخستین گردهمایی دانشآموختگان دانشکدگان علوم با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از دانشآموختگان دانشکدگان مربوط به ادوار دهه شصت تا دهه ۹۰ حضور داشتند. تعدادی از دانشآموختگان نیز از طریق فضای مجازی در این گردهمایی شرکت داشتند.