عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

قائم‌مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در برنامه‌ریزی: تعیین اولویت‌های مطالعاتی و تحقیقاتی در اولین جلسه دبیرخانه اثرات صنایع بر سلامت

دکتر حسین دارابی در اولین جلسه دفتر پایش آلودگی‌های زیست‌محیطی صنایع نفت، گاز و انرژی و اثرات آن بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: راه‌اندازی دفتر پایش آلودگی‌های زیست‌محیطی صنایع نفت، گاز و انرژی و اثرات آن بر سلامت از دغدغه‌های جدی رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر است و بر همین اساس این دفتر در دانشگاه با مسئولیت دکتر شکراله فرخی راه‌اندازی شد.
وی تصریح کرد: هدف اصلی این دفتر پایش بیماری‌ها و اثرات زیست‌محیطی ناشی از آلودگی‌های صنایع نفت و گاز و انرژی و تعامل با صنایع مذکور در بهبود شرایط زیست‌محیطی و سلامت مردم استان است.
رییس دفتر پایش آلودگی‌های زیست‌محیطی صنایع نفت، گاز و انرژی و اثرات آن بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز با اشاره به اهمیت گسترش صنایع بخصوص منطقه پارس جنوبی در استان گفت: وظیفه دانشگاه علوم پزشکی به‌عنوان بانی سلامت استان در امر پایش اثرات ناشی از آلودگی صنایع بزرگ مهم است.
دکتر شکراله فرخی افزود: در قدم اول انجام مطالعه جامعه علمی برای بررسی شیوع بیماری‌ها در ساکنین مناطق در معرض خطر آلودگی ضروری است.
وی تصریح کرد: به‌صورت پراکنده مطالعاتی توسط دانشگاه و برخی مراکز تحقیقاتی در استان انجام‌شده است ولی با توجه به رسالت مهم دانشگاه علوم پزشکی و تاکید رییس دانشگاه، می‌بایست همه مطالعات با هماهنگی این دفتر و باهدف ارتقا سلامت مردم استان انجام گیرد.
رییس دفتر پایش آلودگی‌های زیست‌محیطی صنایع نفت، گاز و انرژی و اثرات آن بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: انجام مطالعات آینده‌نگر بر اساس بیومارکرها که پیشگویی‌کننده بیماری‌های شایع و خطرناک ناشی از آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از صنایع می‌باشد بسیار ضروری است.
پرفسور ایرج نبی پور، رییس پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس بوشهر نیز توضیحات جامع و کاملی را در خصوص چگونگی جمع‌آوری اطلاعات، شیوه انجام مطالعه و رسالت دانشگاه در این خصوص بیان کرد و بر ضرورت ایجاد ثبت وقایعی نظیر مرگ، سکته قلبی و مغزی، سقط‌جنین، ناهنجاری‌های ژنتیکی و اختلالات روانی- اجتماعی در مناطق در معرض آلودگی تاکید کرد.
دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز ضمن تاکید بر انجام کامل مطالعات توسط این دفتر، بیان کرد: هرگونه اطلاعات در خصوص بیماری‌های ثبت‌شده در استان و بخصوص در مناطق در معرض آلودگی ناشی از صنایع را در اختیار محققین و مجریان دفتر پایش اثر صنایع بر سلامت قرار خواهد داد.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان بوشهر نیز بررسی بیماری‌ها در ساکنین اطراف نیروگاه و سایر صنایع نفت و گاز را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان بوشهر در خدمت‌رسانی مردم ساکن در مناطق تحت تاثیر آمادگی کامل را دارد.
اولین جلسه دفتر پایش آلودگی‌های زیست‌محیطی صنایع نفت، گاز و انرژی و اثرات آن بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس بوشهر برگزار شد.
این جلسه با حضور قائم‌مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در برنامه‌ریزی ، معاون بهداشتی، رییس پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس بوشهر، مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان بوشهر و اعضای هیات علمی دانشگاه در پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس بوشهر برگزار شد.
انتهای پیام/ م.غ ۱۰۲۳