پزشکی | دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور

امدادرسانی به ۸۳ بیمار مبتلا به سکته مغزی در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ توسط اورژانس



رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در مصاحبه با روابط عمومی این مرکز، از امدادرسانی به ۸۳ بیمار مبتلا به سکته مغزی در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ خبر دا د.

سیدحمید حسینی با اشاره به اهمیت زمان در کاهش مرگ و میر و معلولیت های ناشی از سکته مغزی افزود: سازمان اورژانس کشور طی چند سال اخیر با اجرای طرح ۷۲۴، تسریع در فرایند درمانی مصدومین سکته مغزی را در دستور کار قرار داده است و این طرح با اعزام اولین مورد در آذر ماه سال ۹۹ در نیشابور آغاز گردید.

حسینی در ادامه گفت: هرچه بیمار سریع‌تر به مرکز درمانی برسد، شانس بازگشت به زندگی عادی بیشتر خواهد بود. بر این اساس همکاران‌ ما در صورت مشاهده علائم مشکوک به سکته مغزی، با فعال کردن کد ۷۲۴، همکاران مراکز درمانی را آگاه می کنند تا خدمات تشخیصی و درمانی تخصصی هر چه سریعتر به این بیماران ارائه شود.

این مقام مسئول به عملکرد چشمگیر موتورلانس در مناطق پرترافیک اشاره کرد و اضافه کرد: موتورلانس به دلیل سرعت بیشتر در عبور از مناطق پر ترافیک، برای تشخیص اولیه و ارائه خدمات اورژانسی به بیماران سکته مغزی بسیار موثر است.

وی همچنین از تاثیر اورژانس هوایی در انتقال بیماران از مناطق دورافتاده به مراکز درمانی مجهز خبر داد و گفت: خدمت رسانی به بیماران سکته مغزی در مناطق محروم، صعب العبور و دور افتاده توسط بالگرد دسترسی به درمان‌های پیشرفته‌تر را در اسرع وقت می‌دهد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی نیشابور با ذکر این نکته که همکاران اورژانس در هفت روز هفته به صورت ۲۴ ساعته آماده خدمت‌رسانی به بیماران سکته حاد مغزی می‌باشند، از خدمت رسانی به ۸۳ بیمار کد ۷۲۴ (کد سکته حاد مغزی) در شش ماهه نخست امسال خبر داد که این اقدامات نقش مهمی در کاهش معلولیت های ناشی از این عارضه داشته است.

حسینی در پایان با اشاره به نقش آگاهی خانواده‌ها از علائم اولیه سکته مغزی و تماس فوری با اورژانس ۱۱۵ در نجات جان بیماران بیان کرد: اطلاع رسانی و تولید و انتشار محتوای آموزشی مرتبط با حوزه سلامت در فضای مجازی و ارائه آموزش های همگانی از اولویت های اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور است.