پزشکی | دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور

تغذیه با شیرمادر باعث هوش و توان بالاتر کودک می شود

مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت گفت: کودکانی که در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه می شوند، از میزان هوش و توان جسمی بالاتری نسبت به سایر نوزادانی که از دیگر منابع غذایی تغذیه می کنند، برخوردارند.

دکتر مریم مردانی با تبریک فرارسیدن هفته جهانی تغذیه با شیر مادرگفت: اهمیت تغذیه طبیعی نوزاد سبب شده است تا از سوی سازمان بهداشت جهانی و یونیسف همه ساله از دهم تا شانزدهم مرداد به عنوان هفته جهانی و روز جهانی شیر مادر تعیین شود.

دکتر مردانی خاطرنشان کرد: هفته جهانی تغذیه با شیر مادر همچنین به ما فرصتی می دهد تا خانواده و مردم را از مزایای تغذیه زود هنگام و انحصاری با شیر مادر آگاه کنیم و صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) به حمایت، ترویج و پشتیبانی از تغذیه با شیر مادر متعهد است. اهمیت تغذیه با شیر مادر به لحاظ داشتن مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار، بیش از سایر غذاها برای نوزادان توصیه شده است.

وی با اشاره به نقش اساسی تغذیه با شیر مادر در رشد و سلامت کودکان وهمچنین سلامت مادران افزود: شیرمادربه تنهایی در ۶ ماه اول تولد برای شیر خوار کافی است ودر ۶ ماه دوم تولد انرژی لازم پنجاه در صد از شیر مادر و پنجاه درصد از تغذیه تکمیلی تامین می شود همه مادران قادر به شیر دادن هستند و این آموزش باید به مادران ارائه شود، از طرف دیگر حمایت جامعه از زنان و حمایت خانواده از مادران اهمیت ویژه ای دارد.

مردانی در پایان از همه مردم، سازمان ها و خیرین سلامت خواست برای نهادینه شدن فرهنگ ترویج تغذیه با شیر مادر حامی ویاری گر حوزه بهداشت باشند