پزشکی | دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور

الزامات بهداشتی در استخرهای شنا

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت گفت: شنا یکی از ورزش ها و سرگرمی های بسیار مناسب و لذت بخش برای کلیه افراد در سنین مختلف محسوب می شودکه درهوای گرم تابستان طرفداران زیاد دارد.

مهندس ابوالفضل آهی تصریح کرد: استخرهای عمومی که از آب به طور مشترک استفاده می‌شود به راحتی می‌توانند بعضی بیماری‌ها را انتقال دهند. آب یک محیط عالی برای انتقال و رشد موجودات ذره‌بینی بیماری‌زایی است که عامل بیماریهای پوستی، قارچی، اختلالات روده ای، اسهال، ناراحتی های چشم و گوش و ...می باشد.

وی ادامه داد: رعایت موارد ذیل بمنظور ایجاد شرایط بهداشتی در استخرهای شنا توسط شناگران الزامی می باشد.

۱-هر شناگر موظف است از وسایل شنای اختصاصی و تمیز خود استفاده نماید.(مایو، کاله، عینک، گوشی،دمپایی و امثال آن)
۲-انداختن آب دهان، گرفتن بینی، ادرار یا مدفوع در استخر ممنوع است.
۳-خوردن و آشامیدن یا جویدن آدامس در داخل استخر مجاز نمی باشد.
۴-چناچه افراد مبتلا به هر گونه التهاب چشم، آبریزش بینی، زخم، بیماری پوستی می باشند ورود آنها به داخل استخر ممنوع می باشد.
۵-استفاده از هر گونه لوسیون و پماد یا کرم قبل از شنا ممنوع است.
۶-کلیه شناگران قبل از ورود به استخر پاهای خود را به مدت حداقل ۲۱ ثانیه درحوضچه کلر قرار دهند.
۷-ورود افراد دارای علائم اسهال یا استفراغ به داخل استخر ممنوع می باشد.
۸-شناگران بایستی قبل از ورود و به هنگام خروج از محوطه استخر دوش گرفته و بدن خود را کاملا شستشو نمایند.
۹- باید نظارت لازم جهت استفاده کودکان از توالت قبل از انجام شنا انجام شود.
(برای کودکانی که عدم کنترل ادرار دارند باید قبل از ورود به استخر از پوشک های ضد آب استفاده گردد)
۱۰-هرگونه عرضه و استعمال دخانیات (سیگار، قلیان و سایر مواد دخانی) و تبلیغات در استخر ممنوع است.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت خاطر نشان کرد: بازرسان بهداشت محیط به صورت مستمر و در سانس‌های مختلف صبح و عصر بر شرایط بهداشتی این اماکن نظارت می‌کنند. در این بازرسی‌ها علاوه بر اقدامات نظارتی ، آموزش‌ها و راهکارهای‌ لازم به منظور حفظ و ارتقای شرایط بهداشتی استخر و سلامت شناگران به متولیان ارائه می‌شود.

مهندس آهی درپایان گفت: در فرآیند بازرسی علاوه بر نظارت بهداشتی بر شرایط فیزیکی، بخش‌های مختلف استخر از جمله رختکن، سرویس‌های بهداشتی و حمام و کیفیت آب استخر نیز به لحاظ کلر آزاد باقیمانده، کدورت، pH و کیفیت باکتریولوژیک بررسی و کنترل می‌شود.