عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

گردهمایی دانش آموختگان ورودی سال ۶۷ دانشکده پزشکی

گالری عکس
به گزارش دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه، جمعی از دانش‌آموختگان پزشکی ورودی ۶۷ دانشگاه سی‌امین سال ورود خود به دانشکده پزشکی را در یک روز بهاری دل‌انگیز در تالار ابن‌سینا به همراه خانواده خود به دورهم گرد آمده و ساعاتی از روز پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷ را به‌مرور خاطرات سخت اما شیرین دوران تحصیل خود پرداختند.
در ابتدای این مراسم که با حضور دکتر بهادری رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان، دکتر حسابی رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشکده پزشکی، دکتر قدیمی، دکتر قارونی، دکتر پاسالار برگزار شده بود، دکتر توکلی نماینده این دوره از دانش‌آموختگان، ضمن تقدیر از حضار شرکت‌کننده در این مراسم، از دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان بخصوص استاد بهادری که در برگزاری این مراسم باشکوه همراهی کردند تشکر کرد. وی همچنین خاطرنشان کرد، حضور در تالار ابن‌سینا برای ما یادآور خاطرات زیادی است و یکی از بهترین و ماندگارترین خاطرات مراسم جشن فارغ‌التحصیلی ماست که قسم‌نامه پزشکی را با همراهی استاد حسابی خواندیم.
دکتر توکلی با تشکر از استادان حاضر در مراسم گفت، کلاس درس همه اساتید دوران تحصیل هرلحظه‌اش برای ما آموزنده بود و همه آن آموزش‌ها در ذهن و خاطره ما به‌جامانده است.
دکتر بهادری نیز ضمن تشکر از دکتر توکلی به خاطر همتی که هرسال برای جمع‌کردن دوستان دورهم کشیده‌اند گفت: ۳۰ سال است که شما وارد عرصه پزشکی شده‌اید و در محضر استادان برجسته دانشگاه با این حرفه مقدس آشنا شده‌اید. دانشگاه تهران متعلق به شما فارغ‌التحصیلان این دانشگاه است فارغ‌التحصیلانی که در داخل و خارج از کشور به خدمت‌رسانی به مردم مشغول‌اند و عده‌ای از این فارغ‌التحصیلان هم جمع شماست و امروز افتخار دارم که امروز در جمع عده‌ای از پزشکان فارغ‌التحصیل دانشگاه هستیم.
وی یادآور شد دانشگاه علوم پزشکی تهران ده‌ها هزار فارغ‌التحصیل دارد و یکی از اتفاقات خوب در دانشگاه این است که با تاسیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان سعی شده مشخصات و آدرس این افراد برای ارتباط بیشتر با دانشگاه جمع‌آوری شود.
در ادامه دکتر بهادری با اشاره به کمبود نیروی پزشک در سال‌های گذشته افزود: این دانشگاه مادر نقش بسزایی در پیشرفت علم پزشکی و تربیت پزشکان در این کشور داشته است و هنوز هم بهترین دانشگاه کشور است، بهترین اساتید را دارد و بهترین دانشجویان را تربیت می‌کند. دانش‌آموختگان این دانشگاه گنجینه‌هایی هستند که از زمان تاسیس دانشگاه تاکنون خدمات بسیاری به جامعه ارائه کرده و جای خود را به افراد جدید داده‌اند.
وی ضمن گرامی داشت یاد و خاطره استادان پیشکسوت دانشگاه گفت: خدا را شاکر هستم که با همت همکاران دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان توانسته‌ایم در جهت اهداف این دفتر کارهای بزرگی انجام دهیم و شاهد گردهمایی گروه‌های مختلف فارغ‌التحصیل به این‌گونه در کنار هم باشیم.
دکتر بهادری علم پزشکی را یک علم اجتماعی نام برد و افزود: همه پزشکان این مرزوبوم وارثان ابوعلی سینا هستند و همه سعی کرده‌اند بیش‌ازپیش هم به جامعه خدمت‌رسانی کرده و هم پزشکان توانمندی نیز تربیت نمایند.
وی یادآور شد: تاکنون این دفتر با حمایت‌های مالی مسئولان دانشگاه برنامه‌هایی را برای دانش‌آموختگان داشته است ولی با یک تاسیس بنیاد به دنبال این هستیم که برای برنامه‌هایی که در پیش داریم از حمایت‌های مالی و معنوی دانش‌آموختگان نیز بیشتر بهره‌مند شویم.
دکتر حسابی استاد پیشکسوت گروه جراحی دانشگاه نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در چنین جمعی وظیفه هر استاد و معلمی دانست که در هر جمعی که حضور پیدا می‌کنند در خصوص مسائل و مشکلات جامعه صحبت کند و ازآنجاکه امروز که با بحران بی‌آبی مواجه هستیم بر خود لازم می‌دانم که این موضوع و خطری که جامعه را تهدید می‌کند را به همه گوشزد کنم.
وی در ادامه با اشاره به تاثیری که تکنولوژی بر زندگی بشر داشته یادآور شد: به علت فراگیر شدن آن در بین پزشکان علم معاینه و روش‌های سنتی دارد به فراموشی سپرده می‌شود. البته تکنولوژی خوب و پسندیده است درصورتی‌که در خدمت انسان باشد نه اینکه انسان در خدمت تکنولوژی باشد. باید این علم مکمل معاینه و روش‌های کلینیک باشد نه جایگزینی برای آن باشد. در معاینه بیمار باید از حواس پنج‌گانه‌ای که خداوند به ما داده است استفاده شود.
دکتر حسابی یاد و خاطره استادان خود را سبب خرسندی دانست و افزود: هنوز هم که هنوز است پژواک صدای بسیاری از استادان از دیوارهای ساختمان دانشکده شنیده می‌شود و خدا را شاکر هستم که گام‌های بزرگ‌تری که آن اساتید برداشتند توانستیم دنباله‌رو آنان باشیم.
وی خاطرنشان کرد دوران بازنشستگی یک پزشک نباید به قطع همکاری منجر شود و همواره باید سعی کرد تجربه و دانش خود را به نسل‌های بعدی منتقل کرد. من بیش از ۵۰ سال است که در خدمت مطبوعات پزشکی هستم و سعی کرده‌ام آنچه می‌دانم به دیگران هم منتقل نمایم. ولی همیشه گفته و می‌گویم: هیچ اگر سایه پذیرد منم آن سایه هیچ.
دکتر قارونی استاد محبوب و پیشکسوت دانشگاه نیز پس از بیان طنزگونه ۷ شرح عشق در طول زندگی یک پزشک در خصوص جایگاه معلم گفت: معلم همچون فرد یاری‌رسانی است که در کنار رود ایستاده و دست شاگردانش را می‌گیرد و از رود رد می‌کند تا این شاگردان مسیر خود را ادامه داده و به قله‌های موفقیت برسند و وقتی‌که به درجات عالی می‌رسند و به پست سر خود نگاه می‌کنند می‌بینند که هنوز معلم خود در کنار آن رود در حال گرفتن دست شاگردان است.
در ادامه این مراسم دکتر قدیمی از دیگر اساتید برجسته دانشگاه نیز با اشاره به اهمیت پزشکی بالینی و خطر از بین رفتن روش معاینه سنتی گفت: شالوده رشته پزشکی را روش بالینی تشکیل داده است و اگر به این روش اهمیت ویژه داده نشود هیچ‌کس نمی‌تواند یک تکنسین خوبی بشود و این بی‌توجهی می‌تواند تبدیل به یک ضایعه‌ی بزرگی برای جامعه پزشکی شود.
وی سلامتی لازمه شادی و شادی را عامل پیشرفت و موفقیت دانست و خاطرنشان کرد: سطح علمی دانش‌آموختگان دانشگاه تهران نسبت به دانشگاه‌های منطقه به‌قدری بالاست که وقتی دانش‌آموختگان وارد عرصه‌های آموزش پزشکی بین‌المللی می‌شوند کمتر با مشکل مواجه بوده و همراهی در مجامع بین‌المللی برایشان دشوار نیست.
خانم دکتر پاسالار ضمن تشکر از اینکه به این مراسم دعوت شدند به بیان خاطره‌ای از دکتر ملک نیا استاد خود پرداخت که ایشان همیشه به شاگردان خود متذکر می‌شدند. اینکه اگر درمیان تدریس کسی سوالی پرسید و مجبور شدی که فاصله بین صحبت‌هایت بیندازی، هر کاری که لازم است انجام بدهی و به رشته کلام خود بازگردی، دیگر اینکه به تو پول می‌دهند که مطلب را جا بیندازی نه اینکه تنها بیان کرده و رها کنی. مهم‌ترین نکته این بود که زمانی که دانشجوی ۱۸ ساله‌ای بر سر کلاست نشست و به چشم دانشجو نگاه نکن و تمام قد به پای او بایست چون این دانشجو الآن دانشجو است ولی چند سال بعد از همکاران تو به حساب می‌آید و الآن بنده صحت صحبت استادم پی بردم و خواستم این نکته را به شما هم متذکر شوم.
در پایان این مراسم دکتر حلب چی ضمن تشکر از دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان و دوستان هم گروهی خود برای برگزاری این مراسم به چند نکته در خصوص مشکلاتی در زمینه دانشجویی وجود دارد پرداخت.
وی گفت: در دانشگاه‌های خارج از کشور مرسوم است که بخش‌های از هزینه دانشگاه بخصوص در حوزه دانشجویی توسط دانش‌آموختگان آن دانشگاه تامین می‌شود.
معاون دانشجویی دانشگاه دانش‌آموختگان هر دانشگاه را بزرگ‌ترین حامی آن دانشگاه نام برد و ابراز امیدواری کرد بنیادی که در مجموعه دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان تاسیس شده است بتواند در جذب حمایت‌های مالی دانش‌آموختگان گام‌های موثری بردارد.
وی فرهنگ خیرین را در کشور فرهنگی پسندیده عنوان کرد و خاطرنشان کرد بیشترین حمایت‌هایی که توسط خیرین به دانشگاه می‌شود در زمینه ساختن خانه بهداشت، خرید تجهیزات و مسائلی ازاین‌دست بوده و بحث حمایت‌های دانشجویان غفلت گردیده است درحالی‌که با توجه به شرایط اقتصادی جامعه ما، دانشجویانی را داریم که دچار محدودیت‌های زیادی شده‌اند و به دلیل مشکلات مالی درخواست‌هایی برای دریافت حمایت مالی در طول تحصیل داشته‌اند که به نظر می‌رسد دانش‌آموختگان دانشگاه بهترین حامی برای این دانشجویان هستند چراکه بهتر از هر کس دیگر شرایط این دانشجویان را درک می‌کنند.
بازدید از بخش‌های مختلف دانشکده بخصوص سالن آناتومی و تشریح دانشکده پزشکی، پخش ویدئوکلیپ هایی از تصاویر دوران دانشجویی و پس از فارغ‌التحصیلی و همچنین مجموعه تصاویری از گردهمایی‌های برگزار شده از برنامه‌های این مراسم بود و پایان بخش این مراسم نیز برش کیک ۳۰ امین سال ورود به دانشکده پزشکی و گرفتن عکس یادگاری و صرف ناهار در سلف دانشجویی بود.