احتمال انتقال بیماری کریمه کنگو هنگام تکهتکه کردن گوشت
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، محمدباقر مهبودی با بیان اینکه احتمال انتقال این بیماری در هنگام ذبح دام نیز وجود دارد افزود: این بیماری، یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که ناقل آن کنه است.
وی گفت: به دلیل افزایش فعالیت کنهها در فصول بهار و تابستان، خطر آلوده شدن دامها به این ویروس و در نتیجه احتمال ابتلای انسان به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش مییابد.
در زمان قطعهقطعه کردن گوشت، از دستکش استفاده شود
این کارشناس بهداشتی با تاکید بر اینکه کشتار دامها، حتی دامهای اهدایی توسط خیرین و نذورات باید در کشتارگاه و با رعایت مسائل بهداشتی انجام شود افزود: در زمان ذبح دام و تماس با لاشه آن و همچنین در زمان قطعهقطعه کردن گوشت، از وسایل حفاظت فردی بخصوص دستکش استفاده شود
مهبودی با تاکید بر اینکه انجماد گوشت بلافاصله بعد از ذبح، ویروس را از بین نمیبرد، افزود: لاشه دام تازه ذبحشده باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا ویروسهای احتمالی موجود در آن از بین برود.
کارشناس بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هشدار داد: در سفر به مناطق روستایی، از تماس با دامها خودداری شود و همچنین از جدا کردن کنهها از روی پوست دامها و له کردن آنها با دست خودداری شود.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰