عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

تاثیر مثبت روزه‌داری در بیماری‌های ناشی از عادات بد غذایی/نکاتی در مورد سحری

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، ادریس نریمانی ضمن تبریک ماه مبارک رمضان افزود: مطالعات متعددی نقش موثر روزه‌داری را در سلامتی به‌خصوص بر روی سطح گلوکز خون، چربی‌های خون، فشارخون، کنترل وزن و بهبود بیماری‌های مختلف نشان داده‌اند.
وی در خصوص اهمیت تغذیه در ماه مبارک رمضان گفت: مانند زمان‌های دیگر، در زمان روزه‌داری نیز دو اصل مهم تنوع و تعادل در تغذیه بسیار مهم است.
این کارشناس تغذیه توضیح داد: تنوع و تعادل در تغذیه یعنی یک روزه‌دار باید از تمامی گروه‌های غذایی (غلات، پروتئین، سبزی، میوه، لبنیات، حبوبات) به اندازه مورد نیاز بدن مصرف کند.

مصرف کربوهیدرات‌ها حس گرسنگی را دیرتر القا می‌کند


نریمانی با بیان اینکه داشتن یک برنامه غذایی منظم و صحیح به افراد روزه دار کمک می‌کند تا بتوانند اثرات عدم دریافت آب و مواد غذایی را در طول روز کنترل کنند افزود: استفاده از کربوهیدرات از نوع پیچیده (نان سبوس‌دار، برنج) در وعده‌ی سحر بسیار توصیه می‌شود چرا که کربوهیدرات‌های پیچیده به دلیل ماندگاری طولانی‌تر در دستگاه گوارش (تا ۸ ساعت) حس گرسنگی را دیر‌تر القا می‌کند.
وی تاکید کرد: از مصرف زیاد قند‌ها و شیرینی‌ها پرهیز شود، چرا که با افزایش ناگهانی هورمون انسولین در خون، باعث افت زیاد قند شده و عوارضی چون سرگیجه، ضعف، پرخاشگری، عصبانیت به وجود می‌آید.
کارشناس واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: غذاهای پروتئینی مثل کباب و جوجه‌کباب، ماهی، غذاهای خشک و پرروغن مثل کتلت و کوکو و غذاهای چرب و سرخ‌شده و پر ادویه باعث خشکی دهان و تشنگی در طول روز می‌شود بنابراین برای تاخیر در تشنگی در طول روز توصیه به مصرف سبزیجات می‌شود.
انتهای پیام/: م.ب ۲۰۲۰