دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سلامت چهارمحال و بختیاری
وبدا؛ سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی چهارمحال و بختیاری اهم دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سلامت این استان را تشریح کرد.
به گزارش وبدا، دکتر محمدحسین اعرابی با گرامیداشت ایام الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و تقارن آن با اعیاد ماه رجب اظهار داشت: به برکت نظام مقدس انقلاب اسلامی، تحول عظیمی درراستای توسعه و دسترسی مردم به خدمات حوزه سلامت در استان رقم خورده است.
وی درخصوص آمار پزشکان گفت: پیش از انقلاب اسلامی تعداد پزشکان متخصص و دندانپزشکان استان تنها ۶ نفر بود، اما هم اکنون ۴۵۷ پزشک متخصص، ۴۱۲ پزشک عمومی و ۲۴۴ دندانپزشک در استان خدمات رسانی می کنند.
دکتر اعرابی با اشاره به بهبود وضع بهداشت استان از سال ۱۳۵۷ تاکنون گفت: به برکت انقلاب اسلامی تعداد خانه های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی استان با رشد ۴ برابری از ۱۱۰ مورد به ۴۳۵ مورد افزایش یافته است.
دکتر اعرابی ادامه داد: در سال ۱۳۵۷ تنها ۱۰ بهورز در استان وجود داشت اما به برکت انقلاب اسلامی هم اکنون تعداد بهورزان ۵۲۵ نفر است.
وی افزود: با توسعه خدمات بهداشتی، هم اینک میزان دسترسی به خدمات بهداشتی در شهرها و روستاهای استان به ۱۰۰ درصد رسیده است.
دکتر اعرابی به توسعه خدمات درمانی استان اشاره کرد و گفت: پیش از انقلاب اسلامی تنها ۳۷ پرستار در استان وجود داشت اما هم اکنون تعداد پرستاران به هزار و ۸۴۴ نفر رسیده که ۹۱ درصد آن ها با گواهی صلاحیت حرفه ای مشغول به خدمات رسانی هستند.
دکتر اعرابی درخصوص وضعیت های بیمارستان ها و تخت های فعال این استان نیز گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد بیمارستان های استان از ۲ به ۱۲ مورد افزایش یافته و ۴۴ درمانگاه، کلینیک و پلی کلینیک در استان راه اندازی شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین تخت های فعال بیمارستانی از ۲۵۸ به یک هزار و ۸۴۰ تخت رسیده است.
دکتر اعرابی ادامه داد: قبل از انقلاب اسلامی هیچ پایگاه و آمبولانس اورژانس در استان وجود نداشت، اما هم اکنون به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ۱۷۸ آمبولانس و ۵۸ مرکز فوریت ها و پایگاه اورژانس فعال گردیده است.
وی گفت: دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به برکت انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۵ تاسیس شده اند، و قبل از آن امکان تحصیل دانشجو و انجام اقدامات علمی، پژوهشی و دانش بنیان در حیطه علوم پزشکی وجود نداشت.
دکتر اعرابی افزود: درحالی که هم اکنون با وجود بیش از ۱۳ هزار مترمربع فضای آموزشی، ۷ دانشکده و ۴۹ رشته تحصیلی، بیش از ۳ هزاردانشجو و ۲۹۰ عضو هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی استان مشغول به تحصیل و آموزش هستند.