عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

تحول و توسعه حوزه درمان چهارمحال و بختیاری در دولت سیزدهم

وبدا؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اهم اقدامات صورت گرفته در توسعه درمان استان چهارمحال و بختیاری طی دولت سیزدهم را تشریح کرد.
به گزارش وبدا، دکتر علی مختاری در تشریح این خبر اظهار داشت: در دو سال اخیر با تجهیز و راه اندازی تنها بخش پیوند کبد غرب کشور در مرکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی شهرکرد، بیش از ۱۰ عمل موفقیت آمیز با حضور متخصصان و فوق تخصصان و با تعرفه های دولتی انجام شده است.
وی افزود: در این مدت بیش از ۱۸۷ پزشک متخصص و ۲۳ پزشک عمومی از سال ۱۴۰۰ تاکنون در استان جذب شده است وبا اختصاص  وپزشک متخصص قلب و روانپزشکی به صورت دو روز در هفته به بیمارستان اردل و ناغان، پزشک متخصص داخلی به صورت ثابت به بیمارستان شهید ارجمند مالخلیفه و پزشک متخصص اطفال به صورت ثابت به بیمارستان امام سجاد(ع) کوهرنگ، ارائه خدمات در مناطق مختلف استان افزایش یافت.
دکتر مختاری اضافه کرد: همچنین در راستای تحقق جوانی جمعیت، مرکز درمان ناباروری سطح ۳ بیمارستان شهداء لردگان و واحد پریناتولوژی (مادر و کودک) مرکز آموزشی درمانی هاجر(س) شهرکرد راه اندازی شد و کلینیک های غربالگری رتینوپاتی نوزادان در سطح استان توسعه یافت.
دکتر مختاری اضافه کرد: در دولت سیزدهم بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تجهیزات و امکانات پزشکی وارد استان چهارمحال و بختیاری شد.
وی ادامه داد: افزایش تعداد دستگاه های MRI از یک به ۶ عدد، و نصب و راه اندازی در مراکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی و هاجر(س) شهرکرد، بیمارستان های ولیعصر(عج) بروجن، شهداء لردگان و سیدالشهداء(ع) فارسان انجام شد.
دکتر مختاری اضافه کرد: تجهیز و راه اندازی ۲ مرکز دیالیز شهرستان کیار و بن و راه اندازی بخش تصویربرداری CT اسکن در بیمارستان های آیت الله کاشانی و هاجر(س) شهرکرد، شهداء لردگان و امام رضا(ع) اردل از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در این مدت با راه اندازی بخش دولتی سنجش تراکم استخوان و همچنین  بخش آندوسکوپی و کلونوسکوپی در کلینیک تخصصی و فوق تخصصی امام علی(ع) شهرکرد، خدمات درمانی با تعرفه دولتی افزایش یافت.
دکتر مختاری ادامه داد: طی دو سال اخیر، بخش اندوسونوگرافی برای اولین بار در استان در مرکز آموزشی درمانی هاجر(س) شهرکرد راه اندازی و تجهیزات بخش تصویربرداری و اورژانس بیمارستان الحاقی این بیمارستان تهیه شد.
وی همچنین گفت: راه اندازی بخش لیزیک و تجهیز آن به دستگاه لیزر اگزایمر پیشرفته در استان و خرید دستگاه CRRT، کوزا مرکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی شهرکرد از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
وی افزود: در دولت سیزدهم تخت های ویژه بیمارستانی استان ۱۰% افزایش یافت و ۲۶ تخت بستری در بخش داخلی مردان بیمارستان سیدالشهداء(ع) فارسان فعال شد.
دکتر مختاری تصریح کرد: همچنین یک دستگاه اسپکت سی تی از طریق هیات امنا صرفه جوئی ارزی در معالجه بیماران، یک دستگاه رادیوتراپی، یک دستگاه CT آنژیوگرافی و یک دستگاه شتاب دهنده خطی (رادیوتراپی) برای مرکز آموزشی درمانی هاجر(س) شهرکرد خریداری شد.
وی ادامه داد: یک دستگاه CBCT و OPG برای کلینیک دندانپزشکی شهرکرد، ورود و راه اندازی مخزن کرایوژنیک ۱۰تنی در بیمارستان امام جواد(ع) ناغان، خرید و تحویل ۲ دستگاه ویدئو آندوسکوپ و ۲ دستگاه لاپاراسکوپی به مراکز آموزشی درمانی هاجر و آیت الله کاشانی شهرکرد و بیمارستان سیدالشهداء فارسان از دیگر اقدامات برای توسعه حوزه درمان چهارمحال و بختیاری طی دولت سیزدهم بوده است.
دکتر مختاری ادامه داد: خرید و راه اندازی ۶ دستگاه اتوانالایزر، تهیه دستگاه های آزمایشگاهی از جمله سل کانتر، الکترولیت آنالایزر و ABG ، تهیه ۶ دستگاه سونوگرافی کالرداپلر و اکوکاردیوگرافی، تحویل بیش از ۲۰ دستگاه ونتیلاتور برای توسعه خدمات در مراکز درمانی تابعه دانشگاه نیز انجام شده است.
وی یادآور شد: در دو سال اخیر تعداد ۱۸ مورد پروانه ساخت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی صدور، تمدید و اصلاح شد.
وی افزود: با اجرای طرح PMQC، ۱۳ مورد نمونه برداری از تجهیزات پزشکی در سطح عرضه و توزیع  انجام شد، همچنین با شناسایی مراکز غیر مجاز و مداخله گر در امر درمان ۶۲ صورتجلسه تعطیلی و ۶۰ مورد پلمپ مراکز صورت گرفت.

وی از اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت و افزود:هم اکنون ۹۱ درصد پرستاران استان گواهی  صلاحیت حرفه ای دریافت کرده اند.

کسب مقام دوم کشوری نظارت در شاخص دقت در بین دانشگاه های تیپ دو کشور طی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و دریافت "لوح بیمارستان دوستدار کودک" ۲ مرکز درمانی استان از سوی وزارت بهداشت از دیگر افتخارات حوزه درمان چهارمحال و بختیاری است.