پزشکی | دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور

آغاز پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم ( چهاردهمین بسیج ملی تغذیه)

دکتر حامد جزجلالیان گفت: این پویش با هدف اطلاع رسانی تغذیه سالم و با محوریت اهمیت مصرف صحیح نمک یددار تصفیه شده و افزایش مصرف لبنیات از تاریخ یکم تا پانزدهم بهمن ماه سال جاری برگزار می شود.

وی عنوان داشت: این پویش به مدت پانزده روز می باشد که هفته اول با شعار «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده ید دار» و هفته دوم «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» تعیین شده است.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت نیشابور افزود: اصلاح شیوه زندگی به ویژه عادات غذایی مردم یک راهکار اساسی برای پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر می باشد وآموزش مردم در زمینه غذایی مناسب، اولین قدم مثبت در راستای پیشگیری از این بیماری‌ها است؛ لذا در همین راستا پویش ملی سلامت؛ اطلاع رسانی تغذیه سالم با محوریت دفتر بهبود تغذیه جامعه وبا همکاری نزدیک کلیه گروه‌های ستادی و مراکز خدمات جامع سلامت برگزار می گردد.

مهندس لیلاشورورزی در ادامه گفت: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده مصرف نمک باید کمتر از ۵ گرم باشد در حالی که متاسفانه متوسط مصرف نمک در کشور ما ۱۰ تا ۱۲ گرم در روز است. (تقریبا ۲ برابر مقادیر توصیه شده سازمان جهانی بهداشت)، همچنین سرانه مصرف شیر و لبنیات طی سال های گذشته به علل مختلف کاهش یافته و به حدود ۱۶۴ گرم در روز رسیده است این درحالی است که سرانه مطلوب مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات می باشد.

وی با تاکید بر اهمیت مصرف صحیح نمک یددار تصفیه شده ولبنیات ونقش آن برسلامتی افراد جامعه، ابراز امیدواری کرد که بتوان با اجرای صحیح پویش ملی سلامت، گام موثری برای سلامت جامعه برداشت.