عمومی | دانشگاه تهران

پنج راهکار تسهیل اشتغال دانشجویان و دانش‌آموختگان با آسیب‌های بینایی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران ، همایش ملی تخصصی ویژه دانشجویان با آسیب بینایی دانشگاه‌های سراسر کشور روز سه‌شنبه ۱۲ دی ماه در محل تالار امیرکبیر دانشگاه تهران به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

دکتر زهره عزیزی، مدیر مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران در این همایش، ضمن تبیین فرصت‌ها و چالش‌های دانشجویان با آسیب بینایی، با اشاره به سیاست‌های دانشگاه در راستای تسهیل روند تحصیل و اشتغال‌زایی این دانشجویان، ضمن ارائه آماری از دانشجویان روشندل در دانشگاه تهران، رسالت مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه در برگزاری این همایش را آگاهی‌بخشی و افزایش حساسیت جامعه نسبت به انگ‌زدایی و ایجاد فرصت‌های اشتغال برای دانشجویان با شرایط ویژه عنوان کرد.

دکتر علیرضا وجهی، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران نیز با اشاره به توانمندی دانشجویان دارای آسیب بینایی، در رابطه با امکانات دانشگاه برای این دانشجویان و ساختارهای موجود و در دست اقدام توضیحاتی ارائه کرد و خاطرنشان کرد که پذیرای ایده‌های نو در جهت رفع مشکلات و معضلات موجود و ایجاد شرایط مناسب برای این دانشجویان است.

دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران نیز ضمن عرض تبریک میلاد حضرت فاطمه (س) و تشکر از برگزاری این همایش، ضمن اشاره به ظرفیت‌ها و استعدادهای این دانشجویان، حضور ایشان در دانشگاه تهران را مغتنم و باعث افتخار دانست و با اشاره به روحیه تلاشگری و رشد، امیدواری و خلاقیت در این قشر از جامعه، بر لزوم اشتغال‌زایی و ایجاد بستر قانونی برای اشتغال این دانشجویان تاکید کرد.

دکتر غلامعلی افروز، استاد ممتاز دانشگاه تهران هم خصیصه‌های شخصیتی افراد با آسیب بینایی را مورد بررسی قرار داد و به ویژگی‌هایی مانند پذیرش‌محوری، قدرت یادگیری و پردازش ذهنی عالی، بخشایش‌گری، امیدبخشی و پویایی و… اشاره داشت. وی به لزوم بهره‌مندی از فناوری‌ها برای ارتقای حوزه شناختی و موفقیت‌های شغلی پرداخت و مثال‌هایی از موفقیت‌های این دانشجویان در عرصه علم و فناوری ارائه کرد.

در ادامه، دکتر احمد به پژوه، استاد روانشناسی دانشگاه تهران، به چالش‌ها و راهکارهای حوزه اشتغال افراد با آسیب بینایی اشاره داشت و بر لزوم توجه به نیازهای این افراد و برنامه‌ریزی در راستای تحقق عدالت اجتماعی تاکید کرد.

دکتر علی صابری حقوقدان، فعال و کنشگر حوزه حقوق معلولین، دکتر ابوذر سمیعی دکترای سیاستگذاری فرهنگی و کارشناس سازمان بهزیستی کشور، دکتر سهیل معینی مدیرعامل شبکه تشکل‌های نابینایان و کم‌بینایان کشور و دکتر عسگری دبیر کارگروه نوآوری اجتماعی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از دیگر سخنرانان پنل بودند که ابعاد مختلف مقوله اشتغال این دانشجویان را مورد بحث قرار دادند.
این همایش با شعرخوانی دانشجوی با آسیب بینایی و اجرای موسیقی زنده پایان یافت.