۷۸۰ کودک زیر پنج سال نیشابور مشمول برنامه رفع سوء تغذیه دولت شدند
دکتر حامد جز جلالیان گفت: جهت اجرای این برنامه، در گام اول کودکان زیر پنج سال از طریق پایش شاخصهای تن سنجی کودک (اندازه گیری قد و وزن و مقایسه با منحنی های رشد) در پایگاه ها و خانه های بهداشت به منظور کاهش و رفع سوء تغذیه (لاغری، کم وزنی و کوتاه قدی) شناسایی شدند و داده ها به وزارت بهداشت، واحد بهبود تغذیه ارسال گردید.
وی در ادامه گفت: پس از جمع بندی داده ها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، حدود ۱۴۵ هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه شناسایی و به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارجاع شدند و نهایتا پس از بررسی استحقاق سنجی از طریق آزمون وسع مبتنی بر دهک بندی درآمدی خانوارها در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، ۱۲۳ هزار ۵۷۸ کودک در دهکهای یک تا هفت درآمدی تشخیص داده شد و مشمول برنامه رفع سوءتغذیه کودکان قرار گرفتند.
دکتر جلالیان با اشاره به اهمیت تغذیه به ویژه در دوران کودکی خاطرنشان کرد: از زمان تشکیل نطفه تا قبل از پایان ۵ سالگی که بیش از ۹۰ درصد مغز کودک در همین زمان تشکیل میشود فرصت طلایی حمایت غذایی از کودکان است. چنانچه سوءتغذیه در این زمان طلایی حل نشود منجر به بروز آسیب جدی به مغز، معلولیت و تدوام چرخه فقر و فقر بین نسلی می شود.
رئیس مرکز بهداشت نیشابور یادآور شد: در همین راستا مقرّر گردید حساب سرپرستان خانوار دارای کودک زیر ۵ سال مبتلا به سوء تغذیه دردهک های یک تا هفت درآمدی در قالب سبد غذایی مشتمل بر اقلام مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شارژ شود که از طریق فروشگاه های طرف قرارداد و کالابرگ الکترونیکی قابل استفاده می باشد.
مهندس لیلا شورورزی کارشناس مسئول تغذیه جامعه معاونت بهداشت خاطر نشان کرد: برای هر کودک مبتلا به سوء تغذیه در دهک های درآمدی یک تا پنج
(۱۰۵ هزار ۳۴۷ نفر کودک)
، اعتبار یک میلیون تومانی و برای هر کودک مبتلا به سوء تغذیه در دهک های درآمدی شش و هفت
(۱۸ هزار و ۲۳۱ تعداد کودک)
، اعتبار ۶۰۰ هزار تومانی در نظر گرفته شده است.
مهندس شورورزی افزود: استانهای خراسان رضوی( ۱۶/۹۰ %)، اصفهان( ۱۶/۴۹ %) و سیستان وبلوچستان( ۱۲/۵۷ %) بیشترین سهم استانی را به خود اختصاص داده اند که نشان می دهد وضعیت تغذیه کودکان خانوارهای ۷ دهک پایین درآمدی در این استانها نسبت به سایر استانها بدتر است.
در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ۷۸۰ کودک زیر ۵ سال مبتلا به سوء تغذیه نیازمند تحت پوشش این برنامه قرار گرفته اند.