درمانهای استاندارد سکته مغزی در ۴.۵ ساعت اولیه بروز علائم سکته مفید است
دکتر سمانه پرویزی در مصاحبه با روابط عمومی بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان به مناسبت هفته استروک اظهار داشت: سکته مغزی از علل اصلی مرگومیر و ناتوانی در سراسر جهان است و بیش از یکسوم مرگهای ناشی از سکته مغزی در جهان در کشورهای در حال توسعه رخ میدهد.
دکتر پرویزی افزود: مطالعات نشان میدهد که مرگومیر سکته حاد مغزی طی ۳۰ روز ابتدایی پس از حادثه ۱۰ درصد و باقی موارد عمدتاً با نقایص نورولوژیک همراه است که عمده بیماران پس از فاز حاد سکته مغزی در صورت عدم دریافت درمانهای استاندارد از نقایص نورولوژیک جدی رنج میبرند بهطوریکه حدود ۷۰ درصد این بیماران به محل کار برنمیگردند و حدود ۳۰ درصد نیز برای راه رفتن نیاز به کمک دارند.
وی ضمن اشاره به علائم بروز سکته مغزی تصریح داشت: علائم سکته مغزی وجود ضعف ناگهانی و یکطرفه در صورت مانند عدم قرینگی لب، ضعف ناگهانی و یکطرفه در دستوپا، اختلال ناگهانی در گفتار، عدم تعادل و اختلال در بینایی است.
متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان اشاره داشت: اگر هر یک از علائم به صورت ناگهانی بروز کند باید بلافاصله به اورژانس صد و پانزده تماس بگیرید و بههیچوجه خودسرانه از داروهای کاهنده فشارخون یا آسپرین و سایر داروهای رقیقکننده خون استفاده نکنید چرا که میتواند منجر به تشدید علائم سکته مغزی شود، بنابراین خونسردی خود را حفظ کنید تا همکاران اورژانس برسند حتی درصورتیکه علائم بهبود یافت باید جهت بررسی بیشتر به بیمارستان مراجعه کنید.
دکتر پرویزی در ادامه افزود: حدود ۸۰ - ۹۰ درصد سکتههای حاد مغزی از نوع ایسکمیک و ۱۰ الی ۲۰ درصد آن هموراژیک است.
وی به تشریح انواع سکتههای مغزی پرداخت و گفت: سکته مغزی ایسکمیک به صورت قطع جریان خون در عروق اتفاق میافتد و به علت تجمع چربی در جدارهای داخلی عروق یا در اثر ایجاد لخته خون عروق بسته میشوند ولی در سکته مغزی هموراژیک عروق مغزی دچار آسیب میشود و معمولاً فشارخون بالای کنترل نشده سبب ایجاد آن میشوند.
وی ضمن اشاره مجدد به زمان طلایی درمان سکتههای مغزی اظهار داشت: بهمنظور درمان سکتههای مغزی حاد در مراکز درمانی از جمله بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان کد ۷۲۴ ایجادشده که به معنی خدماتدهی در ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت روز است.
دکتر پرویزی به توصیف عوامل ایجاد سکته مغزی پرداخت و تصریح داشت: افزایش چاقی، بیتحرکی، مصرف الکل، دخانیات، فشارخون بالای کنترل نشده، کلسترول بالا، دیابت و سابقه فامیلی از جمله فاکتورهای ایجادکننده سکته مغزی هستند.
متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان گفت: سکتههای مغزی عمدتاً در سنین بالای ۵۵ سالگی بروز میکند هرچند در حال حاضر شیوع آن در افراد جوانتر نیز رو به افزایش است و همچنین احتمال بروز آن در مردان از زنان بیشتر است بنابراین پیشگیری بهتر از درمان است و با اصلاح سبک زندگی، کنترل بیماریهای زمینهای، کنترل استرس، داشتن زندگی سالم، تغذیه مناسب و درمان بیماریهای زمینهای از جمله راههای پیشگیری از سکته مغزی است.
انتهای پیام/ ب.ا- ۴۰۸۰