عمومی | دانشگاه تهران

برگزاری نشست روسای موسسات آموزش عالی آزاد پس از دو دهه وقفه | دکتر شاه حسینی: سیاستگذاری در حوزه موسسات آموزش عالی آزاد باید در تعامل با ذی‌نفعان انجام شود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران ، دکتر محمدعلی شاه‌حسینی، مدیرکل نظارت و ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی استان تهران، در اولین نشست روسای موسسات آموزش عالی آزاد استان تهران و اداره کل نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران که در تالار شهید سلیمانی برگزار شد، هدف از برگزاری این نشست را تعامل با روسای موسسات آموزش عالی استان تهران برای ارتقای کیفیت عنوان کرد و گفت: موسسات آموزش عالی آزاد با ایجاد یک ارزش‌افزوده متناسب با رسالت خود برای بازار کار، خلا ناشی از کمبود مهارت را جبران می‌کنند.

دکتر شاه‌حسینی با تاکید بر اینکه سیاستگذاری در حوزه موسسات آموزش عالی آزاد با حضور و تعامل ذی‌نفعان صورت گیرد، اظهار داشت: سیاستگذاری علاوه بر اینکه قابلیت کنترل و ساماندهی، نظارت و هماهنگی دارد، حمایتگری را هم باید در درون خود داشته باشد و امیدوارم با همکاری و تعامل با همدیگر بتوانیم به کارکرد مطلوب برسیم.

دکتر شاه‌حسینی در پایان گفت: رسالت اداره‌کل نظارت و ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش عالی، فقط نظارت نیست بلکه ارزیابی و نظارت است و این نظارت، یک نظارت عالیه است و نه نظارت تفصیلی.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر رحیم صفری، معاون مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست با بیان اینکه این نشست اولین نشست بعد از دو دهه در حوزه موسسات آموزش عالی آزاد است، گفت: در گذشته، مرکز نظارت و ارزیابی و کیفیت وزارت علوم راساً بر موسسات نظارت می‌کرد و گزارش‌های نظارتی را آماده و به معاونت‌های ذی‌ربط برای تصمیم‌گیری و اعمال سیاست‌های توسعه‌ای ارسال می‌کرد ولی از سال ۱۳۸۶ و با توجه اینکه در عمل امکان متمرکز بر موسسات آموزش عالی کشور وجود نداشت، در نتیجه هیات‌های نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استانی تشکیل شد که این وظیفه بر عهده هیات‌های استانی گذاشته شد.

وی با اشاره به گستره موسسات آموزش عالی در استان تهران، اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم بر موسسات نظارت داشته باشیم و وجه تضمین کیفیت در حوزه آموزش عالی محقق شود، چارچوب‌هایی را طراحی کردیم و با توجه به اینکه آئین‌نامه‌ای هم برای نظارت بر موسسات آموزش عالی نداشتیم اما با تلاش همکاران در گروه نظارت و ارزیابی موسسات غیردولتی، این آئین‌نامه تدوین شده است و در مراحل تصویب قرار دارد و به زودی به موسسات و هیات‌های استانی نظارت و ارزیابی ابلاغ خواهد شد.

وی همچنین از تدوین چارچوبی با عنوان گزارش‌نامه نظارت بر موسسات آموزش عالی آزاد و همچنین چارچوبی برای نظارت بر دوره‌های آموزش عالی آزاد در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی خبر داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از اهداف برگزاری این جلسه شناخت و درک متقابل و درست بین وزارت علوم به عنوان سیاستگذار و موسسات آموزش عالی آزاد به عنوان مجری دوره‌ها است که بتوانیم با گفت‌وگو، خلاها را شناسایی و مقرراتی متناسب با نیاز موسسات تدوین کنیم.

دکتر صفری در ادامه با تاکید بر سامان‌دهی موسسات آموزش عالی در سطح استان تهران، پیشنهاد تشکیل کارگروه تخصصی موسسات آموزش عالی آزاد را ارائه کرد و گفت: با تشکیل این کارگروه با حضور نمایندگان و روسای موسسات می‌توانیم مسائل را در این کارگروه بررسی کنیم و سیاست‌های وزارتخانه و همچنین فعالیت‌هایی که باید موسسات داشته باشند را اصلاح نمائیم.

در ادامه این جلسه نیز روسا و نمایندگان موسسات آموزش عالی حاضر در این جلسه، مسائل و مشکلات خود را بیان کردند. حمایت از موسسات آموزش عالی برای برگزاری دوره‌های مصوب، اجرای آموزش‌های مجازی، رفع موانع موجود، مجوز ایجاد شعبه در خارج از کشور و تاکید بر نظارت عالیه از جمله موضوعاتی بود که از سوی روسای موسسات آموزش عالی آزاد عنوان شد.