عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

با حضور مسئولان استانی؛ طرح آهن یاری و مکمل یاری ویتامین دی در بوشهر آغاز شد

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، مهندس حمید حبیبی نیا در افتتاحیه طرح آهن یاری و مکمل یاری ویتامین دی که با حضور مدیرکل آموزش‌وپرورش استان بوشهر در دبیرستان مریم بوشهر همزمان با سراسر استان برگزار شد گفت: هم‌زمان با آغاز طرح ملی آهن یاری و مکمل یاری ویتامین دی، دانش‌آموزان پایه اول و دوم متوسطه شهرستان بوشهر، زیرپوشش این طرح قرار می‌گیرند.
وی بابیان اینکه طرح آهن یاری به مدت ۱۵ سال است که در مدرسه‌های دخترانه استان بوشهر اجرا می‌شود افزود: بر این اساس دختران دانش‌آموز در مدت چهار ماه، ۱۶ قرص آهن را باید مصرف کنند.
مدیرکل آموزش‌وپرورش استان بوشهر نیز بابیان اینکه دانش‌آموزان باید ازلحاظ جسمی و روحی دارای نشاط باشند خاطرنشان کرد: تلاش دو مجموعه آموزش‌وپرورش و دانشگاه علوم پزشکی، مراقبت از دانش‌آموزان است.
علی موحدی بابیان اینکه ویتامین دی یکی از عوامل موثر در رشد و سلامت دانش‌آموزان است یادآور شد: ۲۵ هزار و ۷۱۶ نفر دانش‌آموز متوسطه اول و دوم دختر و پسر مشمول طرح مکمل یاری ویتامین دی در استان خواهند بود که از این مجموع ۱۲ هزار و ۷۲۲ دانش‌آموز دختر متوسطه اول و دوم و ۱۲ هزار و ۹۹۴ دانش‌آموز پسر متوسطه اول و دوم شهرستان تحت پوشش قرار می‌گیرند.
این مقام مسئول گفت: در طرح آهن یاری ۱۶ عدد قرص در یک دوره ۴ ماهه به‌صورت هفتگی در اختیار دانش‌آموزان ۱۵۴ مدرسه دخترانه و پسرانه قرار می‌گیرد تا ۲۰۴ هزار قرص آهن نیازهای بدن و تاثیر آن بر گلبول‌های قرمز دانش‌آموزان در این سنین را تامین نماید.
مدیرکل آموزش‌وپرورش استان بوشهر تصریح کرد: قرص‌های ویتامین دی در طول سال تحصیلی که یک دوره ۹ ماهه است به‌صورت ماهی یک عدد و به میزان ۲۳ هزار و ۲۰۰۰ قرص در مدارس توزیع خواهد شد.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر نیز بیان داشت: کمبود آهن باعث خستگی زودرس، رنگ‌پریدگی، سیاهی چشم هنگام برخاستن، کاهش توان بدنی و افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌ها و افت تحصیلی می‌شود.
محمدصادق موجی افزود: مرغ، ماهی، گوشت قرمز، جگر، حبوبات و خشکبار ازجمله مواد مغذی سرشار از آهن است.
وی عنوان داشت: ویتامین دی یک ریزمغذی است که در بعضی از غذاها یافت می‌شود و با کمک به جذب کلسیم برای سلامتی و استحکام استخوان‌ها در بدن ضروری است، افرادی که ویتامین دی کمی جذب می‌کنند ممکن است استخوان‌های نرم، نازک و شکننده داشته باشند و این شرایط را در کودکان با عنوان راشیتیسم و در بزرگ‌سالان استئومالاسی می‌شناسند.
این کارشناس مسئول افزود: مصرف ویتامین دی از دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، ام‌اس، پوکی استخوان، راشیتیسم و برخی سرطان‌ها پیشگیری می‌کند و ماهی‌های چرب چون سالمون، زرده تخم‌مرغ، لبنیات و روغن کبد ماهی از منابع غنی ویتامین دی هستند.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر بیان کرد: مصرف ویتامین دی به مدت ۹ ماه برای دانش‌آموزان و هرماه یک عدد توصیه‌شده است.

انتهای پیام/ ا.س ۳۰۰۰