مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: هیچ سلامتی، بدون سلامت روان وجود ندارد
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دکتر فاطمه اکبری زاده به مناسبت هفته سلامت روان اظهار داشت: و خوب بودنِ روانی، ادراک خودکارآمدی، استقلال و خودمختاری، کفایت و شایستگی نشاندهنده وجود سلامت روان است.
مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: آگاه شدن از الگوی تفکری که در طول روز بر ما مسلط میشود میتواند بسیار مفید باشد.
وی بابیان اینکه یکی از ابعاد سلامت روان سلامت فکر است افزود: گرچه بسیاری از افکار در طول شبانهروز بهطور اتوماتیک به ذهن ما میآیند؛ اما آگاهی از آنها میتواند به ما اجازه دهد تا کنترل بیشتری بر آنها داشته باشیم.
دکتر اکبری زاده اظهار کرد: طرز فکر ما میتواند بر احساسات ما نیز تاثیر بگذارد؛ یعنی احساساتی مثل شادی، غم و اندوه، ترس و وحشت، تنفر و انزجار، خشم، تعجب، شرم، همه انواعی از احساسات هستند که به دنبال افکار تجربه میکنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه پژوهشهای مختلفی در حیطه توجه مثبت انجام شده نشان داده است افرادی که به دیگران احساس ارتباط و تعلق میکنند، بسیار کمتر به بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا میشوند و از حمله قلبی جان سالم به درمیبرند؛ همچنین مدیرانی که کارمندان خود را مورد تحسین و توجه قرار میدهند، کارمندانشان نسبت به دیگران سازندهتر و سالمتر هستند و در خانواده هم به همین شکل هست: فرزندانی که موردتوجه والدین قرار میگیرند و تشویق میشوند شادترند و انگیزه بالاتری برای درس خواندن و پیشرفت دارند.
مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: خود مراقبتی در سلامت روان نیاز به افزایش سواد سلامت روان دارد؛ که افراد میتوانند با منابعی که به شکل رایگان در سایت دانشگاه علوم پزشکی مثلاً در زمینه فرزند پروری، علائم بیماریهای اعصاب و روان و یا مهارتهای زندگی قرار میگیرد بتوانند سبکرفتاری خود را تغییر داده و به خود و خانواده خویش در این زمینه کمک کند همچنین کلاسهای رایگانی نیز در سطح مراکز بهداشتی با عنوان خود مراقبتی نیز برگزار میشود.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰