تشخیص زودهنگام بیماری سل یکی از بزرگترین دستاوردهای نظام بهداشتی درمانی کشور
فرزانه آئین به مناسبت روز جهانی سل افزود: این امر به دلیل وجود روشهای تشخیصی مناسب و تکنولوژیهای جدید میسر گردیده است.
کارشناس بیماری سل معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بیماری سل از یکی از کشندهترین بیماریهای عفونی به یک بیماری قابل پیشگیری و کنترل تبدیل شده است.
وی افزود: این موفقیت بزرگ نظام بهداشتی کشور به دلیل درمان به موقع و وجود داروهای موثر که تحت نظارت مستقیم پرسنل بهداشتی مورد استفاده بیمار قرار میگیرد، به وجود آمده است.
آئین در قسمتی دیگر از سخنان خود با اشاره به ارتباط ویروس ایدز با سل گفت: آلودگی همزمان به ویروس ایدز خطر ابتلا به بیماری سل را بهطور معناداری افزایش میدهد؛ به صورتی که کشورهای با شیوع بالای HIV، شاهد افزایش چشمگیر تعداد بیماران مبتلا به سل بودهاند.
وی افزود: مراجعه دیرهنگام بیماران و یا تاخیر در تشخیص بیماری به همراه مصرف نادرست دارو میتواند منجر به "سل مقاوم به درمان " شود.
کارشناس بیماری سل معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: این نوع بیماری از معضلات سیستم بهداشت و درمان محسوب میشود.
آئین گفت: این بیماری عفونی، ناشی از میکروب سل است که اکثراً ریهها را مبتلا میسازد؛ و به آن سل ریوی میگویند/
وی افزود: همچنین بیماری سل میتواند به جز ریهها، ستون مهرهها، غدد لنفاوی، دستگاه گوارش، کلیهها و سایر قسمتهای بدن را نیز گرفتار نماید که در این صورت به آن سل خارج ریوی میگویند.
روز ۲۳ مهرماه بهعنوان روز ملی سل با هدف افزایش آگاهی جامعه و همچنین پرسنل بهداشتی درمانی، نامگذاری شده است.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰