عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

مهم‌ترین راه پیشگیری از بیماری عفونی و واگیردار درمان صحیح و به موقع است

ابراهیم اسماعیل‌پور در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: بیماری سل یک بیماری عفونی واگیردار است که عامل آن باکتری سل (مایکوباکتریوم توبرکلوزیس) است که مهم‌ترین منبع عفونت بیماران مبتلا به سل ریوی است که از طریق سرفه و عطسه انتشار می‌یابد.
اسماعیل‌پور تصریح کرد: درصورتی‌که فرد سالمی با این ترشحات عفونی مواجهه شود، به بیماری سل مبتلا می‌گردد.
وی بیان کرد: علائم بیماری سل فعال ریوی، سرفه بیش از دو هفته با یا بدون خلط خونی است که این بیماری در اولین مرحله در بزرگ‌سالان با سه نمونه خلط مطلوب یا آزمایش تکمیلی که علاوه بر وضعیت مقاومت به داروی ریفامپین، هویت باکتری سل را مشخص می‌کند.
اسماعیل‌پور گفت: اما برای تشخیص بیماری سل کودکان، معیارهای پنچگانه مانند افراد در تماس فرد مسلول، رادیوگرافی، تست پوستی و علائم بالینی بررسی می‌گردد و با انجام سایر آزمایش‌های تکمیلی مانند شیره معده نیز این بیماری تشخیص داده می‌شود.
وی تاکید کرد: بیماران مبتلا به سل، بعد از ۱۴ روز از شروع درمان، قابلیت انتقال به افراد در تماس را ندارد ولی در دو هفته اول باید جداسازی بیمار انجام گیرد.
اسماعیل‌پور بیان کرد: درمان بیماران مسلول در تمام مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت توسط مراقبین سلامت و یا بهورزان به صورت رایگان انجام می‌شود.
کارشناس واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: افرادی که از سه ماه قبل از تشخیص بیماری تا دو هفته پس از شروع درمان با بیماران مسلول در تماس بوده‌اند، بایستی توسط پزشک و مراقب سلامت موردبررسی دقیق قرار گیرند.
اسماعیل‌پور بابیان اینکه اگر آلودگی به صورت سل فعال باشد، تاکید نمود: افراد در تماس بیماران مسلول، باید طبق پروتکل‌های درمان کشوری، درمان شوند و همچنین برای سایر افراد در تماس، تست پوستی سل (توبرکولین) و بیماران خاص مانند افراد HIV مثبت، نقص سیستم ایمنی به مدت ۶ تا ۹ ماه مورد درمان پیشگیری (پروفیلاکسی) قرار گیرند.
انتهای پیام/س.غ ۳۰۳۰