عمومی | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

"مقابله با نابرابری برای آینده ای تاب آور" شعار سال ۲۰۲۳ روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی

دفتر بین المللی کاهش اثرات بلایای طبیعی هر ساله روز ۱۳ اکتبر مصادف با ۲۱ مهر را "روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی" اعلام نموده و هرساله شعاری به منظور سازماندهی اقدامات کشورها ارائه می نماید که امسال نیز شعار "مقابله با نابرابری برای آینده ای تاب آور" را عنوان نموده است.

دکتر شکیبا معاون بهداشت دانشگاه درگفتگو با سرویس علمی ، پژوهشی اخبار سلامت دانشگاه بیان کرد : بر اساس گزارش جهانی کاهش خطر بلایا، توسعه پایدار، بدون در نظر گرفتن رویکرد کاهش خطر بلایا امکانپذیر نمی باشد از طرفی شواهد نشان میدهد در همه کشورها افزایش میزان مواجهه افراد و سرمایه ها در برابر بلایا بسیار سریع تر از کاهش آسیب پذیری صورت گرفته است و در نتیجه این امر، خطرات جدیدی به وجود آمده وخسارات ناشی از بلایا به طور مستمر افزایش یافته است.

دکتر شکیبا با بیان اینکه بررسی آمار وقوع مخاطرات در ایران نیز نشان دهنده میزان بالای وقوع مخاطرات طبیعی و انسان ساخت می باشد گفت: این موضوع به علت موقعیت جغرافیایی و خصوصیات توپوگرافیک ایران و آسیب پذیری بالای سازه ای وغیرسازه ای در ساختمان ها می باشد که منجر به مرگ، صدمات فراوان و پیامدهای سوء سلامتی می شود.

وی خاطر نشان کرد : با توجه به اهمیت موضوع، کلیه اسناد در ایران نظیر برنامه پنجم و ششم توسعه، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و اهداف کلان نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران بر پیشگیری، کاهش آسیب و آمادگی نظام سلامت برای مقابله در برابر بلایا با رویکرد توسعه پایدار تاکید دارند.

وی با بیان اینکه طبق گزارش دفتر سازمان ملل متحد در کاهش خطر بلایا، بر اساس پیش بینی های فعلی آب و هوا تا سال ۲۰۳۰ ، جهان با حدود ۵۶۰ مخاطره در سال مواجهه خواهدشد گفت: تخمین زده می شود تا سال ۲۰۳۰ به دلیل تاثیرات تغییرات آب و هوایی و بلایای طبیعی ۳۷.۶ میلیون نفر به افرادی که در فقر شدید زندگی می کنند، افزوده خواهد شد و در «بدترین سناریو» تا سال ۲۰۳۰تغییرات اقلیمی و بلایا، ۱۰۰.۷ میلیون نفر را به فقر سوق خواهد داد.

دکتر شکیبا در پایان اعلام کرد: آمادگی و برنامه ریزی در مقابله با بحران و حوادث و بلایا از جمله موضوعات مهم و حیاتی است که باید توسط همه افراد و سازمان ها مورد توجه قرار گیرد.