کارشناس شبکه بهداشت و درمان تنگستان: حذف نمک یکی از مهمترین اقدامات در پیشگیری از فشارخون بالاست
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان تنگستان عباس قاسمی در جمع اساتید دانشگاه آزاد اسلامی و مربیان بهداشت آموزشوپرورش تنگستان در اهرم بیان داشت: عدم استفاده از مواد غذائی پرنمک مانند غذاهای فست فودی، کنسروها، ماهی شور، پرهیز از آوردن نمک سر سفره، استفاده از آجیل و خشکبار خام و استفاده از ادویهجات و سبزیهای معطر برای طعم دار کردن غذا بهجای نمک از راههای کاهش مصرف نمک و پیشگیری از ابتلا به فشارخون بالاست.
کارشناس واحد غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان تنگستان اظهار داشت: فشارخون بالا سومین عامل مرگ در دنیا است و این در حالی است که تنها نیمی از موارد ابتلا به فشارخون شناساییشده است که از این تعداد نیمی تحت درمان هستند و از بین افراد تحت درمان نیز تنها یکسوم از موارد فشارخون، تحت کنترل هستند.
قاسمی تصریح کرد: ارث، سن، چاقی، جنسیت، فعالیت بدنی کم، مصرف الکل و دخانیات، مصرف زیاد نمک، استرس و فشارهای عصبی از عوامل ایجادکننده فشارخون بالا هستند.
وی تنها راه تشخیص فشارخون بالا را اندازهگیری آن با دستگاه فشارسنج خواند و افزود: سردرد در ناحیه پشت سر، سرگیجه، تاری دید، تپش قلب، تنگی نفس و درد قفسه سینه از علائم فشارخون بالا است.
قاسمی بابیان اینکه فشارخون بالا در مواقعی میتواند هیچگونه علامتی نداشته باشد و به همین دلیل به آن قاتل خاموش میگویند تاکید کرد: درصورتیکه بیماری فشارخون کنترل نشود عوارضی همچون بیماریهای قلبی عروقی، سکتههای قلبی و مغزی، آسیبهای کلیوی و آسیبهای چشمی را موجب خواهد شد.
وی با توصیه بهاندازه گیری فشارخون حتی در افرادی که فشارخون طبیعی دارند اظهار داشت: غذاهای حاوی کلسیم بالا مثل لبنیات کمچرب، مصرف غذاهای حاوی پتاسیم بالا مثل موز، پرتقال، گوجهفرنگی و کیوی، مصرف میوهها و سبزیهای همچون سیر، گوجهفرنگی، ترهفرنگی، شنبلیله، شوید، کرفس، لیموترش، گلابی، زیتون، پیاز، مصرف گوشت بدون چربی و ماهی و عدم استفاده از فست فود ها میتواند کمک شایانی به پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون نماید.
انتهای پیام/ ن.ا ۳۰۱۰
کارشناس واحد غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان تنگستان اظهار داشت: فشارخون بالا سومین عامل مرگ در دنیا است و این در حالی است که تنها نیمی از موارد ابتلا به فشارخون شناساییشده است که از این تعداد نیمی تحت درمان هستند و از بین افراد تحت درمان نیز تنها یکسوم از موارد فشارخون، تحت کنترل هستند.
قاسمی تصریح کرد: ارث، سن، چاقی، جنسیت، فعالیت بدنی کم، مصرف الکل و دخانیات، مصرف زیاد نمک، استرس و فشارهای عصبی از عوامل ایجادکننده فشارخون بالا هستند.
وی تنها راه تشخیص فشارخون بالا را اندازهگیری آن با دستگاه فشارسنج خواند و افزود: سردرد در ناحیه پشت سر، سرگیجه، تاری دید، تپش قلب، تنگی نفس و درد قفسه سینه از علائم فشارخون بالا است.
قاسمی بابیان اینکه فشارخون بالا در مواقعی میتواند هیچگونه علامتی نداشته باشد و به همین دلیل به آن قاتل خاموش میگویند تاکید کرد: درصورتیکه بیماری فشارخون کنترل نشود عوارضی همچون بیماریهای قلبی عروقی، سکتههای قلبی و مغزی، آسیبهای کلیوی و آسیبهای چشمی را موجب خواهد شد.
وی با توصیه بهاندازه گیری فشارخون حتی در افرادی که فشارخون طبیعی دارند اظهار داشت: غذاهای حاوی کلسیم بالا مثل لبنیات کمچرب، مصرف غذاهای حاوی پتاسیم بالا مثل موز، پرتقال، گوجهفرنگی و کیوی، مصرف میوهها و سبزیهای همچون سیر، گوجهفرنگی، ترهفرنگی، شنبلیله، شوید، کرفس، لیموترش، گلابی، زیتون، پیاز، مصرف گوشت بدون چربی و ماهی و عدم استفاده از فست فود ها میتواند کمک شایانی به پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون نماید.
انتهای پیام/ ن.ا ۳۰۱۰