پزشکی | دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور

ارتباط مستقیم تغذیه مناسب با افزایش طول عمر در سالمندان

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت از ارتباط مستقیم دریافت کم انرژی با افزایش بیماری ها در سالمندان، خبر داد.


مهندس لیلاشورورزی در گفت و گو با خبرنگار وب دا بیان داشت: اگر چه امروزه بیشترین مشکل تغذیه ای در سنین جوانی و میانسالی چاقی است اما در افرا د سالمند مشکل اصلی کاهش وزن و لاغری می باشد.

وی تصریح کرد: مطالعات نشان داده است دریافت کم انرژی با افزایش بیماری و مرگ و میر مرتبط است و رژیم غذایی ناکافی، شاخص توده بدنی پایین، کم شدن دور بازو و کاهش آلبومین سرم با شکستگی لگن ارتباط داردو کاهش وزن ناگهانی نیز( حتی هنگامی که به صورت خود خواسته انجام شود) خطر شکستگی لگن را افزایش می دهد .

شورورزی چهار علت اصلی در کاهش وزن افراد سالمندان را بی اشتهایی، تحلیل توده عضلانی، لاغری مفرط وکم آبی برشمرد و خاطرنشان کرد: از بهترین توصیه ها برای تغذیه سالمندان،  مقوی و مغذی کردن غذا، اضافه کردن غلات جوانه زده (جوانه گندم ، ماش یا عدس ) و یا پودر غلات جوانه زده می باشد و بهتر است که در برنامه غذایی سالمند گنجانده شود.همچنین مصرف جوانه غلات، انرژی و پروتئین غذا را افزایش می دهد.

وی در ادامه نمونه هایی از مقوی و مغذی کردن غذا را به شرح ذیل برشمرد: استفاده از جوانه غلات در تهیه انواع سالاد، سوپ ها، آش ها و.....، اضافه نمودن پودر جوانه غلات در انواع سالادها، ماست ، ماست خیار و...

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه خاطرنشان کرد: تاکید بر تغذیه مناسب در سنین سالمندی برای ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماریهای مزمن هرگز دیر نیست. افراد در سنین بالا بیش از سایر سنین در جستجوی اطلاعات تغذیه ای و بهداشتی و نیازمند عدم وابستگی و بهبود کیفیت زندگی خود هستند.

شایان ذکر است ارتقای سلامت سالمندان الزاما با مراقبت از بیماریهای آنان فراهم نمی شود بلکه پرداختن به کلیه ابعاد زندگی و رفتارها و سبک زندگی گروه هدف و الگوهای تغذیه ای جاری در زندگی سالمندان از مهمترین ابعاد سبک زندگی محسوب میشود که باید بیش از پیش توسط کارکنان بهداشتی درمانی مورد توجه قرار گیرد.


شما خوانندگان عزیز این مطلب می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به آدرس nutr.behdasht.gov.ir مراجعه نمایید.