بیماری پانیک چیست؟
موضوعی که مردم با آن مواجه می شوند و گاهی مجبور می شوند حتی شبانه خود را به اورژانسهای روانپزشکی برسانند بیماریهای اضطرابی یا پانیک است.
دکتر فائزه تاتاری متخصص اعصاب و روان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این خصوص گفت: اضطراب تا حدی واکنش طبیعی است و مکانیسم دفاعی ما در برابر خطر می باشد اما معمولا در مورد حملات استرسی بدون اینکه موضوع و یا حادثه ای برای استرس و اضطراب وجودداشته باشد این حمله پیش میاد.
وی در گفتگو با سرویس علمی پژوهشی اخبار دانشگاه گفت: علائم به صورت ترس ناگهانی و شدید نشان داده می شود به طوریکه آرامش فرد را بهم میزند و در حد چند دقیقه تپش قلب، لرزش و تنگی نفس ایجاد می کند و بیمار گمان می کند که بیماری قلبی دارد و حتی گاهی فرد احساس می کند که هر لحظه ممکن است دیوانه شود.
به گفته دکتر تاتاری بخشی از بیماریهای جسمانی هم مانند: کم کاری یا پرکاری تیروئید یا کمبود ویتامین ب ۱۲ یا کمبود آهن باعث این بیماری می شود .
این پزشک متخصص عنوان کرد: عمدتاً ترس و اضطراب علائمی را در فرد ایجاد می کند که آرام آرام روی عملکرد اجتماعی و روابط با دیگران تاثیر می گذارد و اهمیت این موضوع را دو چندان می کند.
وی با بیان اینکه درمانهای خاصی مثل درمانهای دارویی و درمانهای غیر دارویی موثر برای این بیماری وجود دارد گفت: یک باور اشتباه وجود دارد که داروهایی که برای اضطراب استفاده می شود باعث اعتیاد به آن داروها می شود و این باور درست نیست چون اگر دارو به اندازه باشد به هیچ وجه باعث اعتیاد نمی شود.