اسکلههای استان بوشهر مستعد انتقال و رشد پشه آئدس است/ هشدارهای بهداشتی جدی گرفته شود
فاطمه بهرامیان در نشست کمیته بحران شهرستان دیّر گفت: با توجه به زیستگاههای لاروی و محیط تخمگذاری و مقاومت تخم پشه آئدس نسبت به خشکی تا حدود ۴۰۰ روز، اسکلهها بهعنوان مبادی ورودی کالا و مسافر میتواند یکی از محلهای بالقوه انتقال، رشد و تکثیر پشه آئدس در استان بوشهر باشد.
وی با اشاره به اهمیت مقابله با ورود، رشد و انتقال پشه آئدس گفت: رفتار پشه آئدس در خونخواری و همچنین بیماریهای خطرناک ناشی از گزش این پشه بهگونهای است که میبایست اقدامات کنترلی نسبت به این پشه ایجاد شود و همه نهادها و دستگاههای اجرایی به کمک دانشگاه علوم پزشکی و شبکهها بهداشت و درمان بیایند.
وی بیان کرد: پشه آئدس مایل به تکثیر و تخمگذاری در محیطهای مرطوب مانند آبهای راکد و حتی آب بسیار کم بهاندازه آب درون یک قاشق است و با این شرایط بهسازی محیط و نحوه عملکرد شهرداریها بهعنوان متولیان امر بیشترین نقش را در تکثیر آئدس و شیوع یا پیشگیری از بیماری احتمالی دارد.
مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بابیان اینکه اقدامات لازم جهت شناسایی بهموقع پشه آئدس در استان انجامشده است، گفت: به جد پیگیر صید پشه آئدس در استان بوشهر هستیم و تمامی اقدامات لازم در این زمینه انجامشده است ولی خوشبختانه تاکنون موردی مشاهده نشده است اما عدم مشاهده پشه دلیل بر پاک بودن منطقه نیست و باید فعالیتهای پیشگیرانه با جدیت انجام شود.
وی به شهروندان توصیه کرد: پشه آئدس معمولاً در محل تجمع آب راکد مثل کولر، کوزه، ظروف زیر گلدان، لاستیکهای فرسوده و ... تخمگذاری کرده و زیستگاه مناسبی برای آن است، لذا جلوگیری از تجمع آب در این محلها تاکید میشود و همچنین با نصب توری برای پنجرهها و دربها از ورود پشه به داخل ساختمان جلوگیری شود.
بهرامیان اضافه کرد: با توجه به اینکه بیماری ناشی از گزش پشه آئدس قدرت سرایت و همهگیری زیادی دارد، باید اطلاعرسانی لازم در این زمینه انجام شود تا همچون تجربه دوران شیوع ویروس کرونا، با کمک خود شهروندان ضمن حفظ آرامش روانی جامعه به پیشگیری کمک کنیم.
انتهای پیام/ ح.ن ۳۰۵۰