برگزاری وبینار آموزشی کاشت، داشت و برداشت زعفران
وبینار آموزشی کاشت، داشت و برداشت زعفران با ارائه فاطمه شاملو مربی فنی و حرفه ای آزادشهر، بصورت وبیناری در روز دوشنبه مورخ ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ از استودیو شاک مرکز (vc.areeo.ac.ir/ch/golestanch) برای کارکنان و بهره برداران بخش کشاورزی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان،عمر زعفران در روستای وامنان استان گلستان به حدود ۲۰ سال میرسد اما با وجود قدمت کم کشت، به دلیل مرغوبیت زمین در کنار همت اهالی و تولید نسبتا فراوان، چندی قبل پروانه کاربرد “علامت استاندارد اجباری” زعفران وامنان صادر شد و این محصول روستا در مسیر تجاریشدن قرار گرفت.
روستای کوهستانی وامنان از توابع شهرستان آزادشهر با آب و هوای معتدل در تابستان و سرد در زمستان افزون بر ۲ هزار نفر جمعیت دارد که بیشتر ساکنان آن از طریق کشاورزی سنتی با کاشت گندم، جو و دامپروری به سختی امرار معاش میکردند اما زراعت زعفران و گرایش اهالی به ایجاد مزارع جدید در زمینهای کوچک و بزرگ زعفران، نام این روستا را برسر زبانها انداخت.
شاید بخت با آن ها یار بود که یکی از اهالی به فکر کشت زعفران افتاد و با کاشت طلای سرخ در گوشه باغچه خانه اش مسیر اقتصاد روستا را تغییر داد.
محصول و درآمد مناسب اهالی را وادار کرد به جای کاشت غلاتی که درآمدش به زحمت درو و جمع آوریاش نمی ارزید ، کاشت محصول جدید را امتحان کنند که نتیجه آن توسعه کاشت زعفران به حدود ۳۰۰ هکتار زمین این روستا است.
اهالی وامنان با کاشت زعفران به درآمد قابل قبولی رسیدند و علاوه بر ایجاد انگیزه در جوانان برای حضور در روستا، افراد مهاجرت کرده را هم ترغیب به دست کشیدن از زندگی شهری و بازگشت به روستا کردند.
وامنان حالا آن روستای بی نام و نشان ۲۰ سال قبل نیست؛ زعفران این روستا آرام آرام در حال تبدیل شدن به برندی جهانی است و از رقیبان داخلی سبقت گرفته و می خواهد به ویترین بازارهای اروپایی برسد.
زراعت زعفران وامنان در مسیر جهش تولید که طی سال های اخیر رو به توسعه گذاشته، با تلاش اعضای هیات مدیره شرکت تعاونی روستا و دریافت مجوز بستهبندی و برندسازی در مسیر رقابت با سایر برندهای داخلی و صادرات و موفق به دریافت برند زعفران قرار گرفته است.