عمومی | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

باید و نبایدهای پزشکی و بهداشتی در مسیر پیاده روی اربعین حسینی


دکتر وزیری متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری طی گفتگو با سرویس علمی ، پژوهشی اخبار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص رعایت موارد بهداشتی در طول مسیر پیاده‌روی اربعین توصیه کرد:

- از خوردن سالاد و سبزیجات خام و نپخته خودداری کنید.
- میوه ها قبل از مصرف حتما خوب شسته شوند.
- از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر و کره و شیر محلی غیرپاستوریزه خودداری کنید.
- قبل از مصرف مواد غذایی کنسرو شده ۲۰ دقیقه آنها را بجوشانید
- غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار نباید گرم شود
- میوه ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتما پوست آنها را جدا کنید.
- از ماست (کم چرب و پاستوریزه(.. لیموترش و یا آبلیمو همراه با غذایی که میل می کنید استفاده کنید.
- از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان های یک بارمصرف شفاف خودداری کنید.
- درطول راه ، به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته وفندق کم نمک و لیمو ترش بهمراه داشته باشید.
- به دلیل گرمای هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد خودادری کنید، مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دهی آب بدن می شود و می تواند شما را مستعد گرما زدگی کند
- برای پیشگیری از گرما زدگی از شربت های خاکشیر و تخم شربتی استفاده کنید. (البته تا جایی که امکان دارد در خانه این شربت را تهیه کرده و به همراه داشته باشید. )
- زائران تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا دچار بیماریهای گوارشی نشوند.
- شست و شوی قاشق و چنگال و سایرظروف مواد غذایی باید به خوبی انجام داده شود و در صورت امکان افراد حتما از قاشق های یکبار مصرف استفاده کنند.
- زائران نباید غذاهایی که زود فاسد می شود را با خود ببرند. سالاد الویه، کباب، غذاهای حاوی کشک مثل کشک و بادمجان، ماهی و یا سس مایونز از این دسته مواد است.

راه های پیشگیری از بروز تاول پوستی:
- کفش مناسب بپوشید.
- در صورت تهیه کفش جدید، حتما چند روز قبل از سفر آن را امتحان کنید.
- در فواصل پیاده روی مثلاً هر دو تا سه ساعت کفش ها و جوراب های خود را خارج کنید.
- در هنگام آلودگی هوا و وجود گردوغبار دهان وبینی خود رابا ماسک یا پارچه تمیز بپوشانید
- جهت جلوگیری از بیماری تب مالت از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه پرهیز نمائید
- جهت جلوگیری از ابتلاء به انفلوانزا از دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری نمایید
- از رها کردن دستمال کاغذی های مصرف شده در محیط خودداری کنید
- در زمان ابتلا به آنفلوانزاو هنگام سرفه و عطسه از دستمال کاغذی استفاده کنید. چون ویروس‏ها می‏توانند ساعتها یا روزها در دستمال پارچه‏ای زنده بمانند
- در زمان ابتلا به آنفلوانزا از دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری کنید