کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر: رژیم غذایی متعادل در کنترل سندروم تخمدان پلی کیستیک بسیار کمک میکند
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، فاطمه زالی بیان داشت: وی بیان داشت: یکی از دلایل بسیار شایع این سندروم مقاومت به انسولین است که معمولاً در نتیجه اضافهوزن و چاقی ایجاد میشود.
این کارشناس تصریح کرد: بهبود مقاومت به انسولین و کاهش وزن اهداف کلیدی در درمان این سندروم میباشند. این سندروم شامل مجموعهای از علائم از جمله اختلالات قائدگی، وجود کیست در تخمدان، رویش موهای زائد، ریزش موهای سر، آکنه، اختلالات متابولیکی و افزایش وزن و چاقی شکمی، اختلالات روانی، افسردگی، اختلالات خوردن و ... است.
وی اضافه داشت: خط اول درمان در این سندروم اصلاح سبک زندگی است، خواب کافی و مناسب، رژیم غذایی و ورزش، عدم مصرف دخانیات و الکل و ... همگی در درمان تاثیرگذار هستند. عدم درمان این سندروم میتواند شانس ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی -عروقی را افزایش دهد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر توضیح داد: یک رژیم غذایی متعادل و متنوع شامل انواع گروههای غذایی اصلی میتواند به کنترل این بیماری کمک نماید. مصرف غلات سبوسدار، میوهها، سبزیها، مواد غذایی با ارزش پروتئینی بالا، مواد غذایی کمچرب و لبنیات کمچرب در محدوده کالری موردنیاز میتواند باعث کاهش وزن و بهبود علائم شوند.
زالی در ادامه گفت: یک رژیم با شاخص گلایسمی و بار گلایسمی پایین نسبت به رژیم با کربوهیدرات بالا میتواند باعث افزایش حساسیت به انسولین و بهبود وضعیت هورمونهای جنسی شود و همچنین ریسک ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
وی بیان داشت: در رژیم غذایی این افراد باید از کربوهیدرات ساده و مواد غذایی با شاخص گلایسمیک بالا تا حد امکان کمتر مصرف شود. کربوهیدراتهای ساده شامل قند، شکر، انواع کیک و شیرینیجات، انواع نوشیدنیهای صنعتی و... میباشند که شاخص گلایسمی بالایی دارند همچنین انواع نان و غلات تصفیهشده مانند نان و برنج سفید شاخص گلایسمی بالایی دارند که توصیه میشود در حد متعادل مصرف شوند. رژیم غذایی با پروتئین بالا کمک به کاهش اشتها و کاهش وزن و بهبود حساسیت به انسولین میکند.
این کارشناس اظهار داشت: مصرف مواد غذایی افزایشدهنده التهاب مانند گوشت قرمز، غذاهای فراوریشده، فستفودها نیز باید کاهش یابند مواد غذایی با فیبر بالا مانند کلم بروکلی، مواد غذایی ضدالتهاب مانند زردچوبه، گوجهفرنگی، اسفناج، بادام، گردو، روغنزیتون، میوههایی مانند زغالاخته و توتفرنگی و ماهیهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ مانند سالمون و ساردین از مواد غذایی مفید در این سندروم میباشند.
وی ادامه داد: برخی از مکملها مانند ویتامین دی، ویتامینهای گروه ب، مکملهای پروبیوتیک، کوآنزیم کیوتن، اینوزیتول، منیزیوم نیز در درمان این سندروم موثر هستند که باید با نظر مشاور تغذیه و پزشک مصرف شوند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: داشتن یک رژیم غذایی اصولی و با شاخص گلایسمی پایین در کنار ورزش و اصلاح عادتهای غلط و دارودرمانی میتواند به کنترل سندروم تخمدان پلی کیستیک کمک کند.
انتهای پیام/ ا.س ۳۰۰۰