نشست صمیمی استاد بهادری با جمعی از اساتید پیشکسوت دانشگاه به مناسبت روز استاد
گالری عکس
بنابر گزارش دفتر ارتباط با دانش آموختگان در ابتدای این جلسه که در روز سه شنبه مورخ ۱۱/۲/۹۷ با حضور جمعی از اساتید پیشکسوت دانشکده پزشکی و در دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار شد، دکتر سیداحمدیان دبیر دفتر با اشاره نقش دفتر ارتباط با دانش آموختگان به عنوان پل ارتباطی بین دانشگاه و دانش آموختگان آن خاطر نشان کرد این دفتر برکات زیادی داشته و سعی داریم با اطلاع از وضعیت و آخرین آدرس و مشخصات دانش آموختگان دانشگاه که توسط اساتید گرامی دانشگاه تربیت شده اند زمینه برقراری ارتباط با آنها را فراهم آوریم.
وی تاسیس بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری را یکی دیگر از برنامه های دفتر ارتباط با دانش آموختگان نام برد و افزود: هدف اصلی از تاسیس این بنیاد جذب حمایت های مالی و معنوی دانش آموختگان از دانشگاه بوده و امیدوارم با جلساتی که با دانش آموختگان خواهیم داشت بتوانیم به این مهم دست یابیم.
دکتر سیداحمدیان با اعلام برگزاری برنامه های علمی در دفتر دانش آموختگان یادآور شد: با توجه به لزوم توجه به موضوع تعهد حرفه ای و نیاز همه رشته ها به آموزش در این زمینه، سمینار تعهد حرفه ای در دستور کار این دفتر و بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادریقرار رگفت که خوشبختانه طی دو سال گذشته با مشارکت و همکاری واحدهای دیگر دانشگاه موفق به برگزاری آن شدیم و در خلال این سمینار جمعی از استادان متعهد در حرفه و رشته خود را به نسل جوان معرفی کردیم.
برگزاری گردهمایی دانش آموختگان سنوات گذشته، برگزاری جلسات هم اندیسی با نمایندگان کانون های دانش آموختگان، طراحی مجموعه وب سایت های دفتر و جمع آوری بانک اطلاعاتی تعدادی از دانش آموختگان دانشگاه را از دیگر اقدامات مهم این دفتر نام برد و در خاتمه گفت: با چشم اندازی که استاد بهادری برای این دفتر ترسیم کرده اند امیدواریم بتوانیم از همکاری دانش آموختگان درجهت حمایت مالی دانشگاه بهره مند شویم.
در ادامه جلسه دکتر رزم پا استاد گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه و مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) با اشاره نحوه آشنایی و همکاری با دفتر ارتباط با دانش آموختگان یادآور شد: تمام تلاش ما این است که بتوانیم اقداماتی درراستای تکریم و گرامیداشت استادان پیشکسوت دانشگاه انجام دهیم. اولین برنامه ای که دراین خصوص انجام شد برگزاری مراسم یادمان استاد خردپیر بود که علاوه بر جنبه علمی، از جنبه های معنوی و اخلاقی نیز برای ما نمونه بود و برگزاری مراسمی ۲۰ سال بعد از وفات ایشان مورد استقبال همه استادان گروه گوش و حلق و بینی و همچنین خانواده گرامی ایشان قرار گرفت.
وی تاکید کرد درابتدا برنامه ریزی برای نکوداشت استادان پیشکسوت بیمارستان امام داشتیم ولی از سال جاری برنامه هایی برای نکوداشت استادان پیشکسوت بیمارستانهای سینا و شریعتی داریم تا بتوانیم ضمن معرفی منش و اخلاق این استادان به نسل جوان، از زحمات آنان نیز تجلیل بعمل آوریم.
در بخش دیگر این جلسه دکتر گتمیری استاد گروه نفرولوژی دانشگاه و قائم مقام دفترا رتباط با دانش آموختگان نیز ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و روز استاد اظهار داشت: حضور در این جلسه که در آن استادان برجسته دانشگاه حضور دارند به من حس غرور می دهد و افتخار می کنم که شاگرد همه شما عزیزان بوده ام.
وی ضمن ابلاغ پیام تبریک ریاست دانشگاه به مناسبت روز استاد که به دلیل تقارن این جلسه با جلسه با مقام وزارت موفق به حضور نشده بود به تشریح اقدامات دفترد انش آموختگان درخصوص راه اندازی دفاتر فرعی در حوزه دانش آموختگان پرداخت.
دکتر گتمیری گفت: از ۲ سال پیش با همکاری دکتر شهابی یکی از دانش آموختگان ورودی سال ۱۳۵۰ دانشکده داروسازی دفتر دانش آموختگان دانشگاه در استان مازندران تاسیس شد که این دفتر تاکنون دو گردهمایی با حضور دانش آموختگان دانشگاه و جمعی از مسئولین وزارتخانه و استانداری برگزار کرده و در آن از خدمتگزارن حوزه سلامت در این استان نیز قدردانی و تجلیل بعمل آورده که این جلسان ضربان ساز انجام کارهای فرهنگی دراین استان شده است.
وی افزود: در شهر بوداپست کشور مجارستان نیز توانستیم با همکاری یکی از دانش آموختگان دانشگاه و یکی از استادان وابسته دانشگاه که در رشته نفرولوژی با دانشگاه همکاری دارند مقدمات تاسیس اولین دفتر بین المللی را فراهم آوریم.
قائم مقام دفتر ارتباط با دانش آموختگان با اشاره به جلسه مشترک استاد بهادری و پروفسور روزیوال خاطر نشان کرد: در این جلسه پروفسور روزیوال به عضویت افتخاری دفتر ارتباط با دانش آموختگان درآمد و در شهریور سال گذشته توانستیم با حضور جمعی از دانش آموختگان دانشگاه اولین شعبه بین المللی دفتر ارتباط با دانش آموختگان را در شهر بوداپست تاسیس و و مقدمات ارتباط دانش آموختگان مقیم اروپا را فراهم آوریم.
وی با اشاره به تعداد بالای دانش آموختگان دانشگاه در ایالات های امریکا ابراز امیدواری کرد بتوانیم به زودی شعبه دیگری در این دفتر در کشور امریکا تاسیس و زمینه ارتباط و همکاری بیشتری برای دانش آموختگان دانشگاه فراهم آوریم.
در ادامه دکتر کمالیان استاد پیشکسوت گروه پاتولوژی دانشگاه و رئیس انجمن آسیب شناسی ضمن تقدیر از خدمات و زحمات استاد بهادری از زمان حضورشان در دانشگاه تاکید کرد: استاد بهادری در تمام این سالها هدفشان هم تربیت استادان جوان و هم دانشجویان بود و برنامه آموزشی که ایشان ارایه می کردند برنامه ای کامل و جامع بود و کمک کردند تا در مراکز درمانی و بیمارستانهای دانشگاه نیز بخش پاتولوژی تاسیس شود و از زمان بازنشستگی خود نیز هرگز دانشگاه را ترک نکردند.
استاد پیشکسوت دانشگاه به اشاره به ویژگی استاد بهادری گفت: یکی از ویژگی های ایشان مردم داری و مردم شناسی است و با مدیریت افرادی که در گرد خود داشتند توانستند گامهای بزرگی برای پیشرفت دانشگاه، رشته پاتولوژی و جامعه بردارند.
وی برگزاری این جلسه را یکی از ابتکارات استاد بهادری عنوان کرد و افزود: شخصیت استاد بهادری یک شخصیت علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است که در همه این امور در سطح بالا و استاندارد روز هستند و خوشحالم که بنیادی به نام استاد تاسیس شده است. به نظرم این بنیاد خواهد توانست دانشگاه را خودکفا نماید تا دانشگاه به دست دانش آموختگان آن اداره شود.
استاد کمالیان با اشاره به این موضوع که در گذشته آموزشها با پژوهش همراه بود ولی امروزه تکنولوژی مانع از تلاش و تحقیق بیشتر دانشجویان می شود ابراز امیدواری کرد دفترا رتباط با دانش آموختگان بتواند با مشارکت استادان دانشگاه در امر آموزش نیز گامهایی برداشته و در آینده شاهد تربیت دانشجویانی موفق تر باشیم.
دکتر محرابی استاد پیکسوت گروه جراحی کودکان دانشگاه نیز با اشاره به آشنایی ۱۱ ساله خود با دفتر ارتباط با دانش آموختگان یادآور شد: توسعه ارتباط بین دانش آموختگان روز به روز بیشتر شده و اهمیت آن نیز بیشتر می شود. برای موفقیت بیشتر این مجموعه بهتر است این سیستم را با جاهای پیشرفته مرسوم است مقایسه کنید و از کارهای مثبتشان الگو بگیرید. یکی از کارهایی که در دانشگاه های بزرگ انجام شده گسترش در سطح شهرستانها و دنیا است که خوشبختانه در دانشگاه ما هم اتفاق افتاده و به نظرم چنین مجموعه ای باید ساختاری محکمتر داشته باشد تا بتواند به هدف نهایی خود برسد نیاز است سیستم را به سوی آکادمی دانش آموختگان سوق دهیم.
وی افزود: یکی از کارهای بزرگ آکادمی های بین المللی، معرفی نخبگان و پیشکسوتان به دنیاست که در دفتر ارتباط با دانش آموختگان هم انجام می شود. این آکادمی می تواند بسیاری از محققین را در انجام فعالیت های خود یاری نماید تا دیدگاهی بهتر برای انجام تحقیق خود داشته باشند.
استاد محرابی در پایان ابراز امیدواری کرد این مجموعه بتواند به عنوان سمبل و الگو برای سایر دانشگاه ها موفق و موثر عمل نماید و در کنار آن شاهد ظهور آکادمی های دیکری از جمله آکادمی کودکان باشیم.
دکترحسابی استاد پیشکسوت گروه جراحی دانشگاه نیز در این جلسه از زحمات استادانی که در جهت مکتوب کردن تاریخچه پزشکی کشیده اند تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد استادان حاضر دانشگاه بیشتر در این راستا گام بردارند.
وی خاطر نشان کرد بیان مشکلات تنها کافی نست و باید راه حل هم ارایه داد و به نظرم این مهم به دست استادان پیشکسوت بهتر از هر کس دیگری قابل انجام است. نباید منتظر دعوت بود تا برای آموزش و همکاری در کنار استادان جدیدتر باشیم. شایدا با حضورداوطلبانه در دانشگاه و محیط بیمارستانی بیشتر و بهتر بتوانیم در آموزش و تربیت صحیح دانشجویان جوان نقش آفرینی کنیم.
استاد حسابی با اشاره به سابقه بازنشستگی خود از سال ۱۳۷۴ یادآور شد در تمام این سالها هرگز بیمارستان سینا را ترک نکردم و سعی کردم حدقل در جلسات هفتگی شرکت داشته باشم ولی کمتر شاهد حضور دیگر استادان بودم.
دکتر قارونی استاد پیشکسوت گروه قلب و عروق دانشگاه نیز ضمن ابراز خرسندی از تشکیل این جلسه گفت: امیدوارم این جلسات بنایی باشد برای آشنایی دانشجویان جوان به دورنمای شغلی خود. چرا که یکی از مشکلات دانشجویان جوان این است که امیدی به آینده خود ندارند ولی اگر بتوانیم پیشکسوتان رشته آنها را بیشتر به آنها معرفی کنیم کمتر به فکر مهاجرت به کشورهای دیگر داشته باشند و بیشتر به فکر خدمت به کشور خود باشند. آنها باید الگوهایی موفق را ببینند تا بدانند در آینده می توانند به جایگاهی دست یابند و خود نیز به عنوان الگویی موفق معرفی شوند.
وی با اشاره به ظهور تکنولوژی نوین یادآور شد، این تکنولوژی باعث شده دانشحویان کمتر از ذهن و حافظه خود استفاده کنند و این مسئله می تواند بحرانهایی را به همراه داشته باشد لذا استادان باید این تغییر شرایط را مد نظر قرار دهند تا بهتر توانند دانشجویان را هدایت نمایند.
دکتر نخجوانی استاد پیشکسوت گروه غدد دانشگاه نیز با اشاره این که شکاف عمیقی به نسل قدیم و جوان باعث شده تا نسبت به گذشته تعداد استادان رول مدل کمتر شود، گفت: باتوجه به اینکه دانشگاه تهران گنجینه عظیمی از استادان برجسته دارد که می توانند به عنوان رول مدل باشند و با دانشجویان بیشتر ارتباط داشته باشند و از منش و شخصیت آنها الگو بگیرند. ولی چون حضور استادان پیشکسوت در بیمارستانها قطع شده، دانشجویان کمتری آنان را می شناسند.
وی افزود: تخصصی شدن آموزش در بیمارستانها یکی از دیگر از مواردی است که باعث ارتباط بین استادان پیشکسوت با دانشجویان جوان کمتر شود که به نظرم باید این نقص برطرف شود.چرا که آموزش تخصصی به فلوشیپ باعث شده آموزش به انترن و رزیدنت کمرنگ تر شود.
استاد نخجوانی یادآورشد نسل جدید با امکانات دیجیتال زندگی می کند و شاید بهتر باشد با وجود تکنولوژی نوین و ارتباطات مجازی آنان با استادان پیشکسوت را بیش از پیش فراهم کرد ضمن اینکه از این طریق نیز می توان از زمان ورود دانشجو به دانشگاه آنها را با اهداف بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری آشنا کرد.
دکتر عقیقی استاد پیشکسوت گروه روماولوژی کودکان نیز یاد آور شد: حضور استادان استادان پیشکسوت در بخش حتی به مدت یک ساعت می تواند باعث شود دانشجویان از نزدیک با آنها ارتباط داشته و با شیوه های آموزش و ویزیت آنان بیشتر آشنا شوند. متاسفانه معاینات امروزه بیشتر به سمت تجویز آزمایشات تشخیصی است که آسیب های زیادی به بنده حوزه سلامت وارد می کند.
وی تاکید کرد رفتار با بیمار، وقت شناسی ، نظم و معاینه دقیق نکاتی است که دانشجو به صورت حضوری بهتر می تواند آموزش ببیند. ما اینگونه تربیت نشده ایم و سعی داریم آنچه که آموزش دیده ایم دانشجویان را نیز تربیت کنیم و این تنها با حضور استاد پیشکسوت در بخش امکان پذیر است.
دکتر نیک بین استاد پیشکسوت گروه ایمنولوژی دانشگاه نیز در این جلسه گفت: برای داشتن آینده ای بهتر باید هم آموزش هایی که به دانشجویان داده می شود بهترین باشد و هم باید شرایط به گونه ای باشد که دانشجویان کمتر به مهاجرت فکر کنند. همانقدر که آموزش مهم است ایجاد شرایط اجتماعی مناسب نیز مهم است.
دکتر شمس استاد پیشکسوت گروه چشم پزشکی دانشگاه نیز یادآور شد نکته ای که در جذب دانشجوی پزشکی مهم است انتخاب دانشجوست که متاسفانه کمتر به علاقه و انگیزه آنان توجه می شود و بیشترین ملاک انتخاب نمره کسب شده در کنکور است درحالی که در بسیاری از کشورها و دانشگاه های بزرگ به علاقه و انگیزه دانشجو برای ورود به رشته پزشکی مهم است. این مهم در ورود افراد پیشکسوت به رشته پزشکی بیشتر دیده می شود تا دانشجویان جوان و متاسفانه امروزه بیشتر جنبه مادی این حرفه ازسوی جوانان مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر برومند استاد پیشکسوت گروه نفرولوژی دانشگاه نیز با تاکید بر حضور بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه در کشور امریکا یادآور شد: باید زمینه ارتباط این دانش آموختگان با دانشگاه را فراهم آوریم تا بیشتر بتوانند دانشگاه مادر خود را حمایت کنند.
وی برگزاری جلسات گردهمایی گروه های کوچک دانش آموختگان را زمینه ساز برگزاری جلسات بزرگ دانش آموختگان عنوان کرد و از برگزاری جلسه ای در تابستان سالجاری با حضور جمع کثیری از دانش آموختگان مقیم امریکا خبر داد.
استاد برومند در ادامه سخنان خود تاکید کرد برای حضور استادان پیشکسوتان در بیمارستانها و مشارکت در آموزش به دانشجویان باید برنامه ریزی صورت گیرد تا ضمن رعایت شان این عزیزان بتوانیم از حضور آنان در دانشگاه بیشتر بهره مند شویم.
استاد بهادری با اشاره به برگزاری جشن یکپارچه دانش آموختگان دانشگاه که از سال ۹۱ با مساعدت و همکاری ریاست وقت دانشگاه برگزار شده و هر ساله نیز این حمایت ها ادامه داشته خاطر نشان کرد: هدف از برگزاری یکپارچه این مراسم این است که به جامعه نشان دهیم تیم سلامت که برای ارتقای سلامت جامعه تلاش می کند تیم یکپارچه ای است و همانطور که پزشک در این تیم نقش دارد تیم های پرستاری، آزمایشگاهی و غیره نیز در این زمینه نقش مهمی دارند.
وی افزود: یکی از برنامه های بزرگ این دفترتشکیل جلسات هم اندیشی با پیشکسوتان هم در حوزه دانش آموختگان و هم در گروه اساتید است و امیدوارم بتوانیم از مشورتها و پیشنهادات این عزیزان در جهت پیشرفت برنامه های دانش آموختگان و دانشگاه بهره مند شویم.
استاد بهادری خاطر نشان کرد استادان و عزیزانی که امروز در این جلسه حضور دارند از نظر علمی، اخلاقی و حرفه ای همه از افتخارات دانشگاه هستند و سعی ما براین است تا با معرفی و تقدیر از این عزیزان منش و اخلاق آنان را به همه سطح کشور گسترش دهیم.
وی یادآور شد: به اعتقاد من استاد بازنشستگی ندارد چرا که از جنبه علمی میتواند برای جامعه همیشه موثر باشد. همه استادان پیشکسوت از افتخارات دانشگاه هستید که حداقل ۴۰ سال در دانشگاه به عنوان معلم نمونه ضمن آموزش دانشجویان در بخشهای مختلف بیمارستانی تلاش کرده اند و تلاش ما این بوده تا بتوانیم از این زحمات قدردانی کرده و آنها را به نسل حاضر و آینده معرفی کنیم.
رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان افزود: دانشگاه تهران اولین و قدیمی ترین دانشگاه است که سابقه آن به دارالفنون بازمی گردد و طی این سالها اسطوره هایی در آن تربیت یافته اند مانند دکتر قریب، آرمین و ... و اساتید بعدی نیز دنباله رو این عزیزان بودند. اگرچه افسوس از دست دادن این استادان برجسته را می خوریم ولی خوشحالیم که نسل حاضر استادان ارزشمندی چون شما را داشته و نسل آینده نیز از شاگردان خوب شما هستند و امیدوارم آنان نیز به تاسی از استادان خود، شاگردان خوبی پرورش داده و دانش آموختان و دانشجویان آینده نیز بتوانند این چراغ را همواره روشن نگهدارند.
استاد بهادری در خاتمه خاطر نشان کرد عشق و علاقه هیچ یک از استادان برای همکاری به دانشگاه کم نشده و دفتر دانش آموختگان می تواند برای نزدیک کردن بیشتر استادان پیشکسوت به دانشگاه نقش مهمی ایفا نماید.این دفتر برنامه های دیگری درخصوص مشورت با استادان پیشکسوت خواهد داشت و برای بهره مندی از آموزش این استادان بخصوص استادان بازنشسته به نظر می رسد وجود دفتری در بیمارستانهابرای حضور استادان پیشکسوت می تواند راه گشا باشد.
لازم به توضیح است که در این جلسه دکتر سیار، دکتر معتمدی، دکتر نخجوانی، دکتر پیروز، دکتر حسبیف دکتر محرابی، دکتر قارونی، دکتر فرهود، دکتر زرین دست، دکتر بداغی، دکتر نیک بین، دکتر نوربالا، دکتر کمالیان، دکتر برومند، دکتر شمس حضور داشتند و از سوی استاد بهادری هدیه ای به مناسبت روز استاد به جمع حاضر اهدا و هدیه انجمن پاتولوژی نیز توسط استاد کمالیان به استاد بهادری اهدا شد.