کارشناس شبکه بهداشت و درمان دشتستان: برای پیشگیری از تب مالت از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه خودداری کنید
سحر رزمجو در گفت و گوی با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: تب مالت یا بروسلوز که در حیوانات به نام سقط جنین واگیر مرسوم است، یکی از بیماریهای عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که با نامهای تب مواج، تب دیوانه و تب مدیترانهای نیز شناخته میشود.
رزمجو با بیان اینکه تب مالت (بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است تصریح کرد: این باکتری از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیر پاستوریزه منتقل شده و به طور نادری باکتری عامل تب مالت می تواند از طریق هوا یا تماس مستقیم با حیوانات آلوده انتقال یابد.
وی در خصوص علائم تب مالت گفت: این علائم شامل تب، لرز، تعریق، درد مفاصل، درد کمر و خستگی بوده که این علائم میتوانند هر زمانی از چند روز تا چند ماه پس از ابتلا به عفونت بروز کند.
رزمجو اظهار کرد: باکتری میتواند از طریق محصولات لبنی غیرپاستوریزه، اسنتشاق باکتری بروسلا و همچنین تماس مستقیم از حیوان به انسان انتقال یابد.
کارشناس مسئول بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان تاکید کرد: باکتری بروسلا در شیر حیوانات آلوده میتواند از طریق شیر، بستنی، کره و پنیر غیرپاستوریزه به انسان منتقل و همچنین باکتری می تواند از طریق گوشت خام یا نیم پز شده حیوانات آلوده به انسان منتقل شود.
رزمجو بیان داشت: افرادی که با حیوانات کار میکنند یا با خون آلوده تماس دارند در معرض خطر بیشتری برای تب مالت قرار دارند، از جمله، دامپزشکان، کارگران مزارع، دامداران، گاوچرانان، کارگران کشتارگاهها ومیکروبیولوژیستها.
وی در خصوص عوارض تب مالت گفت: تب مالت می تواند بر هر عضوی از بدن از جمله سیستم باروری، کبد، قلب و سیستم اعصاب مرکزی اثر بگذارد.
رزمجو تاکید کرد: گوشتها را به طور کامل طبخ نمایید و در زمانی که بیرون غذا میل میکنید گوشت هایی را سفارش دهید که بخوبی پخته شده باشد.
کارشناس مسئول بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: اگر دامپزشک، کشاورز، شکارچی یا کارگر کشتارگاه هستید باید در زمان کار با حیوانات مرده یا بیمار و یا بافت حیوانات و همچنین در زمان کمک به تولد نوزاد حیوانات از دستکشهای پلاستیکی استفاده کرده و اگر در آزمایشگاه هستید در شرایط ایمنی مناسب با نمونه ها کار کنید.
انتهای پیام/س.غ/۳۰۳۰