بیش از نیمی از مراقبت ها از نوع خود مراقبتی است
دکتر محمد آذینی افزود: «خودمراقبتی» شامل اقدامات و رفتارهایی اکتسابی، آگاهانه و هدف دار است که مردم برای خود، فرزندان و خانواده شان انجام می دهند تا بتوانند سلامت جسمی، روانی و اجتماعی خود را حفظ کنند و نیازهای خود و اطرافیان را برآورده سازند. مشغول بودن به مسئولیت های زندگی باعث شده که از موضوع مهم خودمراقبتی غافل شویم، در حالی که مراقبت از خود حس خوبی در ما و زندگی مان ایجاد می کند و موجب نشاط و شادابی و افزایش انرژی می شود.
وی خاطرنشان کرد: مطالعات نشان می دهند که در بیماری های مزمن، خود مراقبتی می تواند نتایج زیر را به همراه داشته باشد : %۴۰ کاهش مراجعه به پزشکان عمومی، %۱۷ کاهش مراجعه به پزشکان متخصص، %۵۰ کاهش مراجعه به مراکز اورژانس، %۵۰ کاهش در بستری بیمارستانی و%۵۰ کاهش در روزهای غیبت از کار.
حمیده اصفهانیان کارشناس آموزش و ارتقای سلامت خود مراقبتی را به عنوان سنگ بنای سلامتی دانست و خاطر نشان کرد: نظر به اهمیت خودمراقبتی، ۲۴ جولای مصادف با دوم مرداد به عنوان روز جهانی خودمراقبتی نامگذاری شده است.
دکتر آذینی تصریح کرد: یکی از مهم ترین برنامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۴۰۲ «برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع» است. این برنامه که نتیجه اش آسایش و سلامتی خانواده، افزایش سواد سلامت و پیشگیری از بیماریها، عدالت در سلامت و درمان کم هزینه و با کیفیت همگانی است، بر پایه ارتباط مداوم تیم سلامت با خانوادهها و توانمندسازی آحاد جامعه در خودمراقبتی استوار است.
اصفهانیان در ادامه افزود: بر اساس همین موضوع، شعار روز خود مراقبتی امسال، «خودمراقبتی، شکوفایی و سلامت خانواده» نام گذاری شده است.
وی در پایان گفت: امید است بزرگداشت این روز در همافزایی و هم سویی تمامی ذینفعان فردی و سازمانی در راستای تبیین مفاهیم کلیدی خودمراقبتی، سبک زندگی سالم، اعتلای فرهنگ سلامت و بهرهگیری از فنآوریهای نوین هوشمند تاثیرگذار باشد.