پزشکی | دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور

تلاش همگانی برای پیشگیری از غرق شدگی

دکتر هادی حسین زاده به وب دا گفت: این پویش از تاریخ یکم تا هفتم مرداد به مناسبت روز جهانی پیشگیری از غرق شدگی در نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه همزمان با کل شهرهای ایران اجرا خواهدشد.

رئیس مرکز بهداشت نیشابورهدف از اجرای این پویش را حساس سازی جامعه و ارائه آگاهی به مردم بخصوص نسل جوان ونوجوان در خصوص پیشگیری از بروز غرق شدگی در اثر ورود به محوطه استخرهای کشاورزی دانست.

دکتر حسین زاده با اشاره به بیست مورد مرگ ناشی ازغرق شدگی فقط در طول یک سال گذشته، خاطرنشان کرد: اگر همه ما به درستی آموزش های لازم را به مردم منتقل کنیم قطعا بروزاین حوادث به حداقل خواهد رسید.

مدیرگروه کاهش خطر بلایا نیز یادآور شد: طبق هماهنگی های انجام شده با سازمان جهادکشاورزی، شوراهای اسلامی و دهیاران، آموزش ها به مردم منطقه اعم از مالکین استخرها و مردم روستا توسط این عزیزان انجام خواهد شد.

مهندس محمدحسن بشارت، نصب تابلو با عنوان «ورود به محوطه استخر ممنوع» را برای همه استخرها لازم دانست و از کارشناسان بهداشت حرفه ای و بهداشت محیط و جهادکشاورزی خواست در راستای آگاهی رسانی به دهیاران، اعضای شورای اسلامی و مردم مناطق روستایی و شهری حداکثر تلاش خود را به کار گیرند.

مهندس بشارت افزود: در این پویش قصد داریم ضمن حساس سازی جامعه و دادن آگاهی به والدین نوجوانان وخانواده ها واقعیت ها برای مردم بیان شود تا با تغییر رفتارها و باورها شاهد کاهش تلفات در این زمینه باشیم.

وی با اشاره به این که تعداد زیادی از غرق شدگان جزء کسانی بودند که مهارت کافی در شنا کردن داشته اند، خاطرنشان کرد: سرد بودن آب استخر باعث اسپاسم عضلانی می شود و فرد امکان حرکت کافی برای نجات را پیدا نمی کند. علاوه بر آن وجود شیب تند، وجود جلبک فراوان و عدم وجود تجهیزات ایمنی برای نجات، امکان نجات فرد را بسیار پایین می آورد لذا توصیه ما این است که همشهریان عزیز برای حفظ جان خود حتی به محوطه این استخرها نزدیک نشوند.