واردات بذر و نهادهها سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دلار ارزبری برای کشور دارد | تلاش محققان دانشگاه تهران برای تولید بذرهای محصولات مختلف و قطع وابستگی کشور | امنیت ملی کشورها به امنیت غذایی گره خورده است
به گزارش روابط عمومی
دانشگاه تهران
، دکتر محمدعلی ابراهیمزاده موسوی، رئیس
دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی
دانشگاه تهران در مراسم رونمایی از محصول تجاریسازیشده بذر هیبریدی ملون و خربزه در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گفت: این تحقیقات ادامه خواهد داشت تا بتوانیم نیازهای کشور را در سایر بذرها نیز برطرف نموده و کشور را از وابستگی به واردات بینیاز کنیم.
وی یکی از ماموریتهای دانشگاه تهران را مشارکت و همکاری در امنیت غذایی پایدار کشور دانست و گفت: با توجه به سابقه علمی و تاریخی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، این ماموریت بر عهده این دانشکدگان گذاشته شده است.
دکتر ابراهیمزاده موسوی با تاکید بر اهمیت موضوع امنیت غذایی گفت: امروز امنیت غذایی کشورها به امنیت ملی آنها گره خورده است. در بحث امنیت غذایی، بحث نهادهها از اهمیت بالایی برخوردار است و تولید این نهادهها تنها از طریق شرکتهای دانشبنیان و با مشارکت استادان و دانشجویان امکانپذیر میشود.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به راهاندازی قرارگاه امنیت غذایی و زیستی دانشبنیان در استانداری البرز، یکی از وظایف اصلی این قرارگاه را تولید نهادهها عنوان کرد که استان البرز را هاب تولید نهادههای کشور مینماید تا به عنوان پشتیبان کشاورزی کشور باشد.
وی تاکید کرد: ما نیز در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر توجه به دانشبنیانها در حوزه کشاورزی، این موضوع را پیگیری میکنیم تا هم بتوانیم از ظرفیت اعضای هیات علمی و دانشجویان استفاده کنیم و هم بتوانیم کشور را در زمینه نهادهها از وابستگی نجات دهیم.