تجاریسازی بذر هیبریدی ملون و خربزه توسط محققان دانشگاه تهران | محصولات تولیدشده از بذر هیبریدی ملون و خربزه چه مزیتهایی دارند؟
به گزارش روابط عمومی
دانشگاه تهران
،
دکتر فروزنده سلطانی صالحآبادی
، عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و مجری طرح تولید بذر هیبریدی ملون و خربزه در مراسم رونمایی از محصول تجاریسازیشده بذر هیبریدی ملون و خربزه در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ضمن ارائه گزارشی از فرایند تولید و تجاریسازی این بذر، گفت: با توجه به اینکه خربزه و طالبی بومی ایران هستند ما دارای ذخایر ارزشمندی در این زمینه هستیم که باید روی این گونهها کار میکردیم.
وی افزود: در گفتوگو با کشاورزان و دریافت مشکلات متوجه شدیم برخی از منابع خوب و ارزشمند باید از نظر ژنتیکی اصلاح و بهبود پیدا کنند بنابراین این پروژه را به همت گروه باغبانی دانشگاه تهران طراحی و اجرا کردیم.
وی با اشاره به همکاریهای بینالمللی در انجام این پروژه، گفت: از تجارب دو موسسه تحقیقاتی در اسپانیا و آلمان استفاده کردیم و در نهایت به هیبرید مطلوب دست پیدا کردیم. بعد از ثبت در موسسه گواهی ثبت بذر کرج و پس از دو سال آزمایشاتی که برای یکنواختی و پایداری انجام شد، این بذرها با موفقیت گواهی ثبت دریافت کردند، به مرحله تجاریسازی رسیدند و با ثبت و آغاز تجاریسازی، تولید انبوه این بذر در کشور آغاز میشود.
دکتر سلطانی، کیفیت گوشت، مقاومت به برخی از بیماریها، عملکرد زودرسی بالا، ماندگاری بالا و تحمل دمایی پایین را از مزیتهای طالبی و ملون تولید شده از بذر هیبریدی برشمرد و گفت: مقاومت به دمای پایین در بحث صادرات دارای اهمیت است که در دوره حمل و نقل که باید در دمای پایین صورت گیرد کیفیت محصول کاهش پیدا نمیکند.
وی همچنین ماندگاری و عدم کاهش وزن بعد از برداشت را یکی دیگر از مزیتهای محصول تولیدی از بذر هیبریدی برشمرد. صرفهجویی ارزی موضوع دیگری بود که دکتر سلطانی به آن اشاره و افزود: با تامین بخشی از نیاز داخلی، از خروج ارز از کشور جلوگیری میشود.
عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشکدگان کشاورزی همچنین از آغاز پروژه تولید بذر هیبرید خیار خبر داد.