عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

مصرف نوشابه‌های انرژی‌زا و الکل گرمازدگی را در کشاورزان و کارگران افزایش می‌دهد

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان جم؛ سید جابر امیدبخش با اشاره به اینکه مزارع کشاورزی یکی از مهم‌ترین محیط‌های کاری دارای استرس حرارتی بالا در فصل‌های گرم سال است اظهار داشت: استرس حرارتی باعث بیماری‌های ناشی از گرما، ازکارافتادگی کارگر، اشتباه عملکردی در ایمنی و همچنین حوادث می‌شود.
امیدبخش خاطرنشان کرد: قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض نور آفتاب باعث ایجاد بیماری‌های گرمایی می‌شود و در صورتی که فرد سخت کار کند و عرق بریزد و به‌اندازه کافی آب مصرف نکند، مشکلات جدی برای اندام‌ها و سیستم‌های داخلی بدن وی ایجاد می‌شود.
وی یکی دیگر از عوارض خطرناک ناشی از گرما را گرمازدگی نام برد و گفت: گرمازدگی دارای علائمی مانند تعریق زیاد، دهان خشک، تشنگی شدید، سردرد یا احساس سرگیجه و سبکی است که با سوالاتی مانند اسم شما چیست؟ امروز چه روزی است؟ ما کجا هستیم؟ می‌توان از میزان هوشیاری فرد اطلاع پیدا کرد.
کارشناس بهداشت حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان جم افزود: پس از مواجه با کشاورز گرمازده بلافاصله کار را متوقف و فرد را به داخل سایه منتقل کنید تا دراز کشیده استراحت کند و به فرد آب دهید و توجه داشته باشید تا حد امکان در مقادیر کم آب بنوشند.
وی در ادامه افزود: همه لباس‌های فرد را به‌خصوص در ناحیه دور گردن، سینه و کمر شل کرده و سعی کنید با پاشیدن آب و باد زدن دمای بدن فرد را پایین آورده و سپس پاهای فرد را بالا بیاورید و در صورتی که فرد گرمازده هوشیاری خود را از دست داده است با اورژانس تماس گرفته و یا فرد را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی انتقال دهید.
امیدبخش با تاکید بر اینکه لباس مناسب در محیط کار می‌تواند ابزار بسیار مفیدی در کاهش خطر ابتلا به گرمازدگی باشد گفت: استفاده از لباس‌های گشاد و با رنگ روشن و از جنس پنبه، دمای کمتری جذب می‌کند و مصرف آب کافی نیز نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های مربوط به گرما ایفا می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: نوشیدن الکل یا نوشابه‌های انرژی‌زا باعث می‌شود بدن راحت‌تر آب از دست داده و احتمال گرمازدگی را در کشاورزان و کارگرانی که در محیط‌های گرم و زیر نور آفتاب فعالیت دارند، افزایش می‌دهد.
انتهای پیام/ م.م ۳۰۲۰