سامانه بهداشت ۱۹۰ پاسخگوی تخلفات بهداشتی ذبح دام
معاون بهداشتی دانشگاه اعلام کرد: با توجه به فرارسیدن عید سعید قربان ، به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) و نیز رعایت پروتکل های بهداشتی مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی ذبح دام با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی یا سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس حاصل نمایند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکتر شکیبا با بیان اینکه دام را از میادین تحت نظارت ادارات دامپزشکی خریداری نمایید گفت:
درمراجعه به این میادین رعایت پروتکل های بهداشتی(استفاده ازماسک-رعایت فاصله گذاری اجتماعی) الزامی می باشد.
وی با تاکید براینکه ترجیحا" کشتار دام را در کشتارگاه های تحت پوشش ادارات دامپزشکی انجام دهید توصیه کرد:
از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل نمایید درغیر اینصورت خطر انتقال عامل بیماری به سلاخان در صورت ابتلا به بیماری در دام و ویا عدم رعایت بهداشت فردی وجود دارد.
معاون بهداشت دانشگاه همچنین تاکید کرد: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
وی با بیان اینکه گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود گفت:
جگر و سایر امعا و احشای دام نیز پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد، مصرف شود.
دکتر شکیبا همچنین توصیه کرد: مردم به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند،
از محل هایی که اقدام به کشتار غیر مجاز دام می نمایند گوشت خریداری نکنند و
از مصرف جگر و سایر امعاء واحشاء گوشت دامی که فاقد مجوزهای دامپزشکی می باشند جدا" پرهیز نمایند.