مصرف مواد غذایی سرخکردنی و سسها باعث اضافهوزن و چاقی میشود
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، فاطمه مرادی بیان داشت: امروزه اضافهوزن و چاقی بهصورت یک مشکل عمده سلامت همگانی درآمده و به سرعت رو به افزایش است و نامناسب بودن وضعیت تغذیه، کمتحرکی و بیتحرکی، افزایش مصرف فست فودها و غذاهای فراوریشده، افزایش مصرف تنقلات، دور شدن از مصرف غذاهای گیاهی و درمجموع تغییر شیوه زندگی از مهمترین علل شیوع چاقی است.
وی اضافه داشت: تغییر سبک زندگی و پیروی از رژیم غذایی مناسب که به حفظ و بهبود سلامت عمومی بدن کمک کند و مواد مغذی لازم، مایعات، ویتامینها و مواد معدنی کافی و همچنین کالری لازم جهت متابولیسم متعادل بدن را فراهم کند بهترین روش پیشگیری و درمان چاقی است.
مرادی افزود: در پیروی از یک رژیم غذایی مناسب بایستی در انتخاب و مصرف مواد غذایی به دو اصل تنوع و اعتدال توجه کرد.
این کارشناس توضیح داد: بهتر است مواد غذایی فیبردار مانند میوه و سبزی در برنامه غذایی گنجانده شوند، چراکه این مواد به دلیل دارا بودن ویتامینهای گروه A، C,B و املاح معدنی ازجمله آهن، منیزیم، پتاسیم و همچنین مواد آنتیاکسیدانی ازجمله فلاونوئید و کارتنوئید میتوانند از ابتلا به بیماریهای مختلف پیشگیری کنند و ارزش غذایی زیادی دارند.
کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر تاکید داشت: از لبنیات کمچرب کمتر از ۵/۲ درصد در برنامه غذایی روزانه مصرف شود.
مرادی خاطرنشان کرد: از روغن مخصوص سرخکردنی فقط برای سرخ کردن استفاده شود و برای پخت غذا فقط از روغنهای مایع و به مقدار کممصرف شود. بهتر است استفاده از مواد غذایی سرخکردنی در بین افراد کمتر شود و مصرف انواع سسها نیز به حداقل برسد.
وی در خصوص مصرف زیاد روغن اضافه داشت: مصرف زیاد روغن، غذاهای چرب و سرخشده علاوه بر اینکه خطر بروز بیماریهای قلبی- عروقی را افزایش میدهد با افزایش دریافت کالری که در بدن بهصورت چربی ذخیره میشود درنهایت اضافهوزن و چاقی را به دنبال دارد.
این کارشناس مصرف قند و شکر را مسبب چاقی دانست و عنوان داشت: مصرف قند، شکر، انواع مواد غذایی و نوشیدنیهای شیرین و نوشابهها محدود شوند و بهتر است از آب؛ دوغ، کفیر، آبمیوههای تازه و طبیعی استفاده شود.
کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر خاطرنشان کرد: همچنین تغییر سبک زندگی به همراه ورزش روزانه میتواند خطر مبتلا شدن به بیماریهایی ازجمله چاقی، بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و سرطان را در افراد کاهش دهد.
انتهای پیام/ ا.س ۳۰۰۰