رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان: غنیسازی آرد با آهن یکی از راهبردهای مقابله با کمخونی فقر آهن است
ماریا خویشدوست در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان در حاشیه بازدید از کارخانههای آرد شهرستان دشتستان، افزود: به دلیل اهمیت اسیدفولیک در ارتقاء سطح سلامت جامعه این ویتامین امروزه در دنیا بسیار موردتوجه قرار گرفته است.
خویشدوست تصریح کرد: غنیسازی مواد غذایی یکی از رویکردهای سلامت همگانی برای کنترل فقر آهن در جوامع است و آرد گندم در اغلب برنامههای غنیسازی بهعنوان حامل استفاده میشود.
وی همچنین بیان کرد: بهطور کلی غنیسازی مواد غذایی یکی از مهمترین راهبردهای ارتقای وضعیت تغذیهای در جوامع بوده و سالهای مدیدی است که این برنامهها در کشورهای پیشرفته مورداستفاده قرار گرفتهاند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: شایعترین حاملهای غذایی مورداستفاده برای غنیسازی، غلات (بخصوص گندم و ذرت)، نمک، شکر و ادویهجات میباشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار دشتستان نیز با اشاره به اهمیت محصول آرد بهعنوان یک کالای استراتژیک، گفت: باهدف کنترل و نظارت و افزایش بهرهوری و عملکرد سلامت و ارتقاء سطح ایمنی آرد در سطح تولید، از کارخانههای آرد گندم ریز و آرد الزهرا واقع در شهرستان دشتستان بهصورت مستمر توسط تیمهای نظارتی با محوریت فرمانداری بازرسی صورت میگیرد.
مصطفی بارگاهی گفت: در این بازرسیها، از انبارهای نگهداری گندم و همچنین نحوه اختلاط گندم، خط تولید، طبقات بوجاری و آسیاب، استحصال گندم، فرآیند غنیسازی آرد در کارخانههای تولید آرد، وزن آرد و در نهایت مراحل کیسه گیری بازدید میشود. بارگاهی، همچنین بازدید سرزده از نانواییها را باهدف نظارت بر سلامت و کیفیت آرد و نان در سطح عرضه از دیگر فعالیتهای این مجموعه اعلام نمودند.
کارشناس مسئول واحد کنترل مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان نیز خاطرنشان کرد: شاخصهای ارزشیابی برنامه غنیسازی آرد با آهن در کشور ایران نیز با شاخصهای پیشنهادی سازمانهای بینالمللی انطباق دارد.
نوشین حسنزاده تصریح کرد: برنامه غنیسازی آرد با آهن و اسیدفولیک باهدف ارتقاء سطح سلامت جامعه و بهبود کمخونی ناشی از کمبود آهن، از طریق تامین ریزمغذیهای ضروری (آهن و اسیدفولیک) انجام میشود.
حسنزاده بیان کرد: این برنامه بهعنوان یک راهکار جهت رفع کمخونی سالهاست که در کشور ایران و استان بوشهر اجرا میشود به این نحو که آرد مصرفی در کارخانههای آردسازی سطح کشور با پرمیکس آهن و اسیدفولیک غنیسازی میشود و توسط کارشناسان اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو بهصورت منظم کنترل میگردد.
وی بابیان اینکه، نگهداری صحیح غلات و مواد اولیه برای تولید محصولات مختلف مستلزم رعایت اصول صحیح بهداشتی است تاکید کرد: غله باید بهصورت خشک و دور از آفات انباری در مکانی مناسب نگهداری شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری، رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان، بخشدار مرکزی و کارشناس کنترل مواد غذایی و بهداشتی شهرستان دشتستان در بازدید از کارخانههای آرد شهرستان دشتستان، حضور داشتند.
انتهای پیام/س.غ ۳۰۳۰